maanantai 10. kesäkuuta 2013

Saloa ja Tuuria , osa 1

Nämä kevään ja kesän jutut on niin näyttelypainotteisia...sorry mutta sitä tulee taas.

9.6. jänniteltiin sitten kahdessa paikassa, Tuurissa Oma Nina Jangerin kehässä ja tämä meidän porukka täältä päin sitten Salossa Fiona Clarken kehässä.
Oma taisi kyllä päästä kehästään ensimmäisenä.  Tuomarina siis Nina Janger, Suomesta. Tuomari oli "kehdannut" mitata meidän pikkaraisen muka 37 senttiseksi kun oikeesti se on semmoset 35. Ja sanonut kookkaaksi....höpö höpö :)

 Rodunomainen lähestyttäessä.
15 kk vanha, tässä vaiheessa hieman jalkava vaikutelma, hyvä purenta, kauniit silmät, kuono-osa voisi olla hieman täyttyneempi, vahva runko,
riittävä eturinta. Kokoon nähden hieman kevyt luusto, voisi ottaa pidemmän askeleen liikkeessä, kaunis häntä, erinomainen tricolor- väritys. Hyvä karvan laatu, määrä vielä vaiheessa. Esitetään ja
esiintyy hyvin.

JUN EH

Ihana Oma Omppu, tulevaisuuden agilityharrastaja  "Shet Up Simbly The Best"
omistaja Hilpi Yli-Jaskari

kuvat Anne PeräsaloSitten vuorossa Salo ja tuomarina Fiona Clarke, Irlanti. Siis aivan ihana tuomari, puhutteli koiria lempeästi, käsitteli todella kauniisti. puhutteli myös handlereita, välillä jopa vähän aiheen vierestäkin. Mutta siis ei tuosta enää tuomari voisi käytökseltään parantua. Aika ERI-tuomari hän oli, mutta suotakoon ;D
Ensimmäisenä meidän porukasta kehään Kerttu ja Pirkko. Ja jälleen kaksikko meni niin ryhdikkäästi, ilo silmälle, ei voi muuta sanoa :) Tämä oli siis kaksikon eka junnukehän valloitus...


'excellent teeth, beautiful expression, good lenght of body. Need´s to tighten? up in movement 
JUN ERI
Onnenpisaran Sininen Serenadi 
kuva Sirpa Saari
 
Niina ja Tiida...no mitä voi sanoa kuin että kasvattajan sydän pakahtuu. Tiida the tönöttäjä se vain tekee tuota esiintymistä ihan niin kuin toiset käy kaupassa :) Ja tulos on kyllä sen mukaista. Nytkin PN4 paikkaa täyttäessään tuomari silmäili todella kauan Tiidaa, mutta valitsi lopulta avoimen luokan toiseksi tulleen, kauniin Lillin sille paikalle. Mutta läheltä meni sekin PN sijoitus. Kiitos Niina kun jaksat kierrellä kehiä tämän neidin ja sitten tämän pakollisen lisäseurueen kanssa :)
 
 kuvat Sirpa Saari
 Excellent ear set and eyes. Beautiful clean teeth. Nice of body. Excellent coat and movement.
 Shet Up Say You Say Me
JUN ERI 2 SA  / 14
 
 
Ja sitten vuoroon Nonna ponna, joka oli aamusta asti ihan jotain muuta kuin oma itsensä :( Nonnan alkujuoksu taisi ottaa koville tuona päivänä. Aamulla ei edes ruoka maistunut meidän ahmatille. Tuomari kuitenkin ymmärsi yskän, hänen mukaansa hän itsekin kärsii näistä vaivoista kovasti ;)  Hampaita kehui todella puhtaiksi ja sanoi, että hän niin pitää hoidetuista suista. Saavat siis edelleen välillä raakaluita sun muita hammasharjoina :)
kuva Sirpa Saari
 Shet Up She´s The One

Excellent ear set. Excellent teeth. Beautiful coat. Excellent mover. Very confident.
 JUN ERI
 
Ja kolmas siskoksista kehään, tadaa, Henna ja Java. Java iloitsi menosta hieman liian lentävällä hännällä :D Mutta mikäs siinä kun on niin iloluontoinen ja kaikki on kivaa. Ilmeisesti myös maassa oli hetkellisesti liian hyviä tuoksuja ja neidin nenä viisti enemmän maata kuin että olisi kiinnostunut esittämään itseään. Mutta eipä mennyt huonosti sitten tämäkään esiintyminen vaan nyt on sitten plakkarissa jo kaksi ERI tulosta ja enää yksi tälle vuodelle, niin tämäkin siskoksista saa yhdistyksen näyttelyruusukkeen. Aikas makeeta, sanoisinko :))


 Tämä neiti on kyllä näistä Turun seudun siskoksista se "tyttömäisin", todella herttaisella ilmeellä varustettu Java < 3
                kuvat Sirpa Saari

"Teil set a bit high. Excellent teeth, ears and eyes. Excellent coat and movement. For 15 months tail needs to settle. Very confident."

JUN ERI
Shet Up Super Trouper

Ja matka jatkuu nuorten luokkaan. Lumi ensin Annukan kanssa, heillä kun on jo tätä kokemusta enemmän ;) Siis Annukka on niin pro tässä hommassa, että mitenkähän sitä meikäinen sitten Lumen kanssa touhuakaan kesäkuun lopulla kun lähdetään vähän lomareissulle tyttöjen kanssa ;)

Shet Up Reality Show

exellent teeth and coat. Exellent plumage (höyhenpeite, hih). Exellent movement.

NUO ERI

Ja tällä näyttelyllä Lumi ansaitsi itselleen rotuyhdistyksemme näyttely-ykkösruusukkeen tälle vuodell. Onnea ihanat  < 3  Kolme näyttelyä tänä vuonna ja siitä se sit heti irtosi. Kiitos Annukka ihanasta yhteistyöstä ja sijoituskoirani esille tuomisesta !!Ja seuraavaksi kehään minä ja Kara. Karan edellinen kehässä käynti ja tähän mennessä myös ainokainen olikin vuosi sitten elokuussa Raisiossa. Hiukkasen jännitti kun emme ole harjoitelleet tätä kehätouhua lainkaan. Ajateltiin että mennän ihan itsenämme. Ja niinhän me mentiin. Ensimmäiseksi Kara pusutteli tuomarin naaman, johon tämä "onneksi en tänään meikannut" :)  Odotin itse ihan muuta tulosta, sillä Kara on aika pieni kooltaan. Ja alkuun luonnon korvainen tyttö päätti vuoden iän jälkeen nostattaa toista korvaansa, johon tuomari kyllä epäili, että juoksu olisi tulossa (samaa mietittiin kyllä sitten Annukankin kanssa...) Ilmeisesti luonne kuitenkin hurmasi tuomarin, sillä meidät poimittiinkin seitsemästä nuorten luokan nartusta jatkoon ERI:llä. Taisin olla aika hölmistyneen näköinen ;)Excellent teeth and eye set, neck. Excellent coat condition and movement. Very confident.

JUN ERI 4 /7


Kuva Sirpa Saari

Tässä alapuolella Kaanelan Niinan ihanat otokset Karasta lauantain shelttiriehassa. Kuvat on otettu ennen trimmausta, joten karvat ovat vielä suloisesti pörhöllään :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti