sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Kesäturnee, osa 1 Tuusula...

Tätä nyt sitten on jo ehditty odotellakin ...näyttelyturnee med Niina ja shelttitytöt. Lähtö lauantai aamuna 29.6. klo 7 reikä reikä Ravattulan Cittarin pihasta :) Petenkin komentti aamulla oli, että kyllä teillä ainakin tilaa riittää, autona kun toimi Niinan miehen iso Sprinter "paketti/tila/mikälieauto", jossa meidän oli myös tarkoitus viettää yö. Matka kohti Tuusulaa ja pieni kierros Salon kautta, josta mukaan hyppäsi Kara täydentämään nelikon. Mukana siis siskokset Tiida & Nonna ja Lumi & Kara. Ja kohti Tuusulaa oli tulossa myös omalla ajollaan Pirkko ja Kerttu. Ihan semmonen tyttöjen reissu siis kaikin puolin :)
Sadettahan sitä niskaan saatiin Tuusulassa, mutta onneksi kuitenkin väliajan sai viettää Niinan teltan suojassa...ilman sitä olisimme kyllä tainneet olla aika hukassa. Tuomarina toimi Peter Bailey, United Kingdom ... ennen vanhaan kutsuttu Pinkki-Baileyksi....mutta ei siis enää.... Herra oli oppinut käyttämään muitakin "värejä" ja kehään ei mentykään enää asenteella "kaikille kuitenkin ERI". Sadekin muuttui enää ihan pieneksi tiputteluksi, onneksi.  Ensimmäiseksi kehään Kerttu ja Pirkko, toivottavasti noutamaan sen toisen erin ruusuketta varten :) Ja jee, tulihan se :))) Onnea Pirkko ja Kerttu jälleen hienosta esilletulosta !
Kerttu, Onnenpisaran Sininen Serenadi: Light all over, needs more substance. Coat condition and colour are exellent. Head and expression are good. Very good ovall eyes. Tan markings on muzzle very good.         JUN ERI
Sitten kehään trikkisiskokset Tiida ja Nonna, viimeistä kertaa junnuluokassa. Molemmille tytöille erinomaiset ja luokkasijoituksessa vielä Tiida nousi kolmannelle sijalle, mutta jäi harmillisesti ilman SA:ta. Hieno sijoitus kuitenkin, kun junnuluokassa oli taas kymmenen koiraa. Täytyykin selvittää taas, kuinka monta meitä yhteensä oli (ilman luetteloa jälleen kerran liikenteessä).
Tiida, Shet Up Say You Say Me : Excellent front and back. Very good flexible protens . Good ears. Eyes a little round but exspression ok. Very good coat and condition. Good tan markings. very good movement.    JUN  ERI 3 (10)
Nonna, Shet Up She's The One:  Coat and condition first class. Jet black colour with tan markings. Very good size and shape of body. Lovely legs and feet. Lovely temperament. Lovely feet (taisi tykätä kun oli uudestaan). Good movement.     JUN  ERI (10)
Sitten jo sadekin väistyi kokonaan ja päästiin kehään soopelisiskosten kanssa, minä Lumen ja Niina Karan kanssa. Nuorissa nartuissa oli 10 koiraa. Lumi ei ollut yhtään oma itsensä ja ei antanut tuomarin lainkaan koskea itseään pöydällä :( Tosin siellä kehässä oli tänään todella paljon koiria, jotka käyttäytyivät samalla lailla, liekö siis joku asia tuomarissa, joista kaikki koirat eivät pitäneet/vaistosivat?  No ei siinä muuta voinut kuin yrittää silti parhaansa tehdä ja luoda Lumelle kuitenkin hyvä mieli siitä hetkestä. Tulos oli tällä kertaa vain EH ja tuomarinkin mukaan oli harmi, että tämän takia ei voinut antaa eriä. Kara meni ihan hienosti Niinan kanssa, mutta toinen korva tekee nyt vain kiusaa ja oli täysin pystyssä edelleen. Joten Karallekin tällä kertaa vain EH. 
Lumi, Shet Up Reality Show : Very nice bitch. Marks and shape lovely. Head and expression very good. Good movement. She is not happy to be examined on the table and that is why I cannot grade her excellent. NUO  EH (8)
Kara, Shet Up Red Falling Leaves : Excellent coat colour, shaded sable. Very good almond shaped eyes. Nice balanced body shape. Problems with lefth ear, spoiling expression.   NUO  EH (8)
Kahdella erillä ja kahdella eh:lla saimme sitten kasaan myös kasvattajaluokan ja pitihän se toki mennä esittämään. Peltsun kenneli vei voiton ja me olimme toinen ... kp:lla ! Eli ei yhtään hassummin kuitenkaan, koska ryhmä ei oikeasti ole kovinkaan tasainen tällä kokoonpanolla.  Kasvattajaluokan arvostelu :  All very sound movers. Typical to breed standards. Tricolours are excellent.  KASV 2 KP
Kaikin puolin kuitenkin ihan jees reissu, vaikka vähän pettymyksiäkin tietysti tuli. Mutta niitähän nyt välillä tuleekin, se kuuluu tähän harrastukseen ;). Näyttelyn jälkeen suuntasimmekin sitten auton kohti Hauhoa ja yöpymispaikkaamme Marjo-Riitan luona. Illalla vietettiin 30v synttäreitä, syötiin grilliherkkuja ja ihanaa mansikkakakkua, pelattiin mölkkyä pitkälle yöhön ja minä jopa voitin viimeisen pelin ;) Voitoksi olisi saanut colliepennun, mutta Pete ei varmaan olis ollut yhtä innoissaan palkinnosta kuin minä :D Ja sitten ei kun nukkumaan retkeilytyylisesti autoon neljän koiran ja Niinan kanssa. Niina onneksi sai nukkua yläpetillä kun sillä oli rankempi päivä ajaessa ja sunnuntaina tulisi ajoa taas lisää. Mulla sitten taas oli siellä täällä (jalat, maha, pää jne) välillä yökamuja, joita sitten käskin alas että olisin itse saanut nukkua :) Mutta suht hyvin nukuttiin ja uudestaankin lähtisin, vaikka heti.  Ja huomenna matka jatkuu ....
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti