torstai 21. tammikuuta 2016

Lahti rn ja pentunäyttely

Hulluudella ei välillä ole mitään rajaa ... Kuka oikeasti haluaa nousta aamulla klo 04.00, tehdä treffit klo 06.15 ja lähteä siitä sitten ajamaan kohti Lahtea.... vain koiranäyttelyiden takia.... KOIRAHULLUT :D
No näin kuitenkin tehtiin ja pitkästä aikaa minä sain olla apukuskin puolella ja Elina kuskina, Julian yrittäessä vielä jatkaa aamuyön unia takapenkillä. Suuntana siis Lahden messukeskus ja ensin Lahden ryhmänäyttely Hiron ja Nonnan kanssa , koko ajan jännittäen, meneekö pentunäyttely päällekäin narttujen kanssa. No ei mennyt, sen verran nopea oli tuomarimme Rainer Vuorinen. Niin nopea, että Hiro myöhästyi valioluokasta, koska emme todellakaan tajunneet, että kehä meni niin nopeasti. Ja kun emme saaneet häkkipaikkaa kehän näköpiiristä, niin se, että joku välillä kävi katsomassa missä kohtaa kehä eteni, ei riittänyt meille. Kyllä harmitti Elinan ja varsinkin Julian puolesta, että Hiro sai vain sitten urosten päätteeksi laatuarvostelun.
No hyvissä ajoin sitten yritin olla Nonnan kanssa kehän reunalla, ettei vain myöhästytä. Tätä olin odottanut, sillä Nonna oli 9kk:n iässä Rainerilla ja silloin kehujen jälkeen sanoi, että tämä koira vain tarvitsee aikaa ja siitä tulee erinomainen. No pidettiin kolme vuotta väliä ja käytiin katsomassa mitä sanotaan. Ja olipas pettymys suuri. Ei siinä, että Nonna sai EH:n, vaan arvostelussa. Eipä siinä juurikaan koiraa koskettu, ei kauheasti katsottu, "kiitos ja hei". Olin odottanut kovasti kunnioitetulta tuomarilta arvostelua, josta selviäisi paljon eri asioita omasta koirasta ... joo ei. Mutta tulipa nyt sitten käytyä ja se siitä. Kyllä olis harmittanut ihan tosissaan, jos olisin ajanut vain tuon takia kauheassa aamukelissä ja pakkasessa. Mutta nyt sentäs oli odottaa vielä pentunäyttelyn kulkua myöhemmin :) Ja sekös vasta jännittikin.
Mutta tässä nyt vielä pari kuvaa Nonnasta kehässä, kiitos näistä ihanalle Tuomisen Satulle, yllärikuvia kerrakseen :)  Nonnan pennut ovat juuri nyt 6kk ja emä ei ole vielä saanut turkkiaan takaisin, mutta eipä sitten peitelläkään mitään :)
Nonnan arvostelu : 
Mittasuhteet sopivat. Kuono-osa kevyt, leuat kapeat. Hyvät korvat. Lyhyt häntä. Kantaa kuitenkin häntäsä liian korkealla. Vapaat liikkeet.  AVO EH / Rainer Vuorinen

                                           PENTUNÄYTTELYÄ .... tuomarina Karin Bergbom

Onneksi tuo ryhmis ehti siihen pisteeseen, että päästiin ihan rauhassa odottelemaan pentunäyttelyn kehää. Ja eihän siinä onneksi kiirettä sitten tullut ja saatiin nämä pentuset vielä rauhassa tutustumaan maailman hälyyn ennen itse kehässä taapertelua.
Kuva Satu Tuominen     Kuje  < 3
  Ensin kehään meni pikkupojat 5-7kk, joita oli kolme.
 Meiltä ensin Kuje 6,5 kk (Shet Up Unique Spirit) ja tässä pikkumiehen arvostelu : "Iloinen, reipas ja ryhdikäs pentu, jolla kaunis pää ja ilme. Hyvät korvat. Kaunis niska- ja ylälinja. Hyvät kulmaukset edessä ja takana. Turhan lyhyt rintakehä. Hieman jyrkkä lantio ja korkea-asentoinen häntä. Kaunis merleväri. Liikkuu melko hyvin. Valitettavasti vain toinen kives."
Kyllä tuo kiveksen puuttuminen surettaa suuresti, mutta onneksi Kuje on perheelleen täydellinen ilman sitäkin. Ja toivotaan, että se sieltä vielä tipahtaisi paikoilleen, onhan noita vielä vanhemmillekin asettunut paikoilleen.
 Kuvat alapuolella Kirsi Tuominen.

 
 
Pikkupoikien viimeisenä sitten arvosteluun Sumi 6,5kk (Shet Up Valuable One).
Sumi veti sitten pisimmän korren pikkupojissa ja oli ensimmäinen saaden KP:n. Isompien poikien ensimmäinen ei saanut kp:tä, joten Sumi jatkoi VSP ja ROP kehään. Sieltä hienosti VSP pentuna. Olin kyllä molemmista pojista tosi ylpeä ja onnellinen. Molempien luonteet on kyllä 10+.
Tässä Sumin arvostelu : "Seistessä kaunis, Hyvät mittasuhteet ja ääriviivat, lupaava pää ja linjat. hyvin taittuneet korvat. Hyvät kulmaukset, sopiva runko, hieman jyrkkä lantio. Häntä aavistuksen korkea. Kaunis karva ja väri. Esitetään kauniisti."  Kyllä , Julia esitti Sumin todella kauniisti !
 

Ja pikkutyttöjen luokassa kävi tepastelemassa sitten oma pieni Valma ja kyllähän noin reippaan pentusen kanssa on ihan kiva kehässä tepastella. Valma ei ollut tarpeeksi tuomarin mieleen, jotta olisi sijoittunut, mutta hieno kokemus tämä kuitenkin oli ja harjoittelua tulevaan kehäleikkiin.
Valman arvostelu : "Kauniit ääriviivat, hyvät mittasuhteet. Melko hyvä pää - kiilamuoto saa vielä tulla selvemmäksi, korvat ok. Kaunis niska- ja ylälinja. Pysty olkavarsi ja vielä löysät kyynärpäät. Hyvä rungon pituus, hyvin kulmautunut takaa. Hyvä häntä. Liikkuu hyvin takaa, edestä löysästi. Kaunis karva , hyvä väri."  Alla kuvat Satu Tuominen, kiitos Satu !

Tässä mä huikkaan, että onhan Sumi jo laitettu ROP kehää varten..."joo joo, se nukkuu :)"

Päivän päätteeksi ilmoittauduttiin vielä parikilpailuun, ihan vain pitämään hauskaa. Into nousi, kun huomasin, että parikilpailun arvostelee Hilkka Salohalla, jolla on myös rotumme arvosteluoikeudet. Ja ei muuta kuin kahden villivarsan kanssa kehään. Kerran yrittivät leikiksi pistää ja mamma sanoi, "lapset, nyt mennään" ja niin me mentiin. Huh mikä tunne, kun meidän napattiinkin neljän parhaan joukkoon, se oli voitto jo sekin :) Ja kun kuulutettiin, että neljänneksi tulee shetlanninlammaskoira, niin kylläpäs sitä hymyssä suin tehtiin vielä pieni kierros palkintopallin luo ;D  Että ihan kiva loppupäivästä kuitenkin tuli. Kiitos Elinalle ja Julialle todella kivasta seurasta ja päivästä. Tehdään näitä reissuja vielä uudestaankin :)
kuva Elina Jalonen
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti