sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Tampere kv ja uusi FI MVA :)

Jeps, aamu alkoi kiroilulla siitä, että kello ei ollut soinut vaan olin tunnin myöhässä ajatellusta heräämisajasta. Puolessa tunnissa käyty suihkussa, laitettu hiukset, vähän tököttiä nassuun, vaatteet päälle, koirat pikalenkille ja ei kun auton keula kohti matkaseuralaisten treffipaikkaa. Oikeesti olis tehnyt mieli pistää viesti, että sorry, en tule :(  No hyvä että kuitenkin lähdin.... Ja olin jopa ekan treffipaikalla :)
Koirat Niinan autoon ja matka Ailan, Niinan, Jatan ja Ainon sekä koirien kanssa kohti Tamperetta sai alkaa. Ja aamusta asti meillä oli niin mukavaa :D Kahvipaussi pidettiin Pirkanhovissa ja aamiaiseksi puolitettiin Ailan kanssa rinkilämunkki... hyvä me ! Perillä sitten ajoissa ja ilman jonotuksia. Hyvät järjestelyt mielestäni tänä vuonna, jos ei ota huomioon "eläinsuojelullisesti" täysin riittämättömät koirien ulkoilualueet ;/ .
Tuomarina tumma vanhempi herrasmies Giuliano Biasiolo, Italia:
Ekana meidän tuttuporukasta ja "melkein sukua" oleva Luca, Rikun poika. Luca tepsutteli itsensä junioriurosten (8 kpl) voittoon SA:lla ja vielä PU 3 V-SERT. Olin ihan täpinöissäni Lucan hienosta, elämänsä toisesta näyttelystä !! Onnea Luca ja Eeva sekä kasvattaja Sanna ! Sitten vuorossa seuraava "melkein sukua", eli Tico, Emman poika. Tico esiintyi mielestäni hyvin ja taisi tuo arvostelu tällä kertaa tippua EH:n hännän takia. Voihan komeahäntäinen komistus sentään :)
Sitten tähän väliin mahtui  Tiidan ja Jatan juniorhandler esiintyminen ja sekin ihan mielettömän hienosti, sija 2 / 16 . Onnea !! Tiida hyppäsi esitettäväksi yllättäen, koska Tico oli vielä junnukehän alkaessa omassa avouroskehässään. Eli tämä oli kaksikon eka esiintyminen :)
Juniorinarttujen (12 kpl) kehään ehti siis nipin napin Tiida ja Niina (ja Niinaahan ei tarvinnyt yhtään vahtia ja hoputella ;). Ensimmäisenä meistä minä Nonnan kanssa kehään ja iloisena pois ERI:llä, JESS se oli sitten ykkösruusuke ansaittu :)) Sitten vuorossa Aila ja Kuje, valitettavasti H:lla. Kuje oli tuomarille liian pieni. Hyvä arvostelu, joten muuta syytä emme keksineet. Kuje osaa kyllä esiintymistaidon, taitaa olla saman lainen luonnon lahjakkuus kuin siskopuoli Peppi . Ja hännän huippuna sitten Tiida, joka oli siis nyt viimeisenä kun ei ehtinyt ihan alkulaskentaan mukaan (eikä kerrota, että Tiida oli ilmoitettu ensin uroksiin ja olisi kuulunut olla siis junnutyttöjen ekana :D ). Ehkä se Niina nyt Tiidan juoksujen kuluessa tajuaa, että sillä on poikaporukassa myös tyttö :))   Mutta juu, Tiidapa yllätti, nappasi ykköspallin SA:lla ja kaiken huipuksi vielä sijoittui PN3 paikalle. Jo siinä vaiheessa, kun tuomari näytti ekaa paikkaa, niin meikäläiseltä meinasi tulla itku, maha meni ympäri ja olin tosi tosi onnellinen. Ja sitten kaiken lisäksi tuomari sijoitti vielä sisko Nonnankin neljänneksi. Siskokset siis kilpailuluokassa sijoitettuina molemmat , voisinko olla onnellisempi ... Tiidalle vielä tälle vuodelle yksi eri, niin saan tilata tytöille hienot yhdistyksen ykkösruusukkeet :) Tiidalle kävinkin ostamassa ihan SA-ruusukkeenkin, olihan se tytön ensimmäinen ja vielä kv-näyttelystä.
Sitten vuorossa ajallaan Peppi. Ikinä en olis osannut unelmoida ihan tästä, mutta näin kävi. Valioluokassa oli vain kaksi osallistujaa, mutta mentiimpä kehään sillä ajatuksella, että eiköhän valioissa eri tule ja koska suurimmaksi osaksi vain luokkavoittajat olivat saaneet SA:n, niin ei me sit toisena mihinkään päästä... Eli rento ote esiintymiseen, ei paineita, kisakumppani on niin kaunis. No kyllä niitä SA:ita oli sitten jaettu nartuissa ainakin nuo ja avoluokassa enemmän, joten ehkä se sit kuitenkin vielä meillekin heruis. Ja Peppihän taisi hurmata italialaisherran ensi silmäyksellä ;) Peppi nappasi ykköspaikan SA:lla ja myös toinen valiokaunotar sai SA:n. Parasnarttukehään siis jännittämään sekä Pepin että Tiidan tulosta... Peppi laitettiin aika alkuun jo sivuun odottamaan, tiesikö hyvää vai huonoa, tämän tuomarin arvostelutavasta ei voinut päätellä... Tiesihän se lopulta sitä ihan uskomatonta :D  Meille näytettiin ykköstä, nuorten luokan nartulle kakkosta, Tiidalle kolmosta ja avonartulle nelosta. EI OO TOTTA !!! Mun Pömppis oli VAL ERI 1 SA PN 1 SERT (se kolmas kaivattu Suomesta) "FI MVA" CACIB VSP.
 Harmiteltiin ensin, ettei meillä kenelläkään ollut kameraa mukana, mutta onneksi Niina hokas tulla kännykällä yhden kuvan ottamaan. Eli tässä ROP ja VSP keskellään italiaano tuomarimme :) Kiitos muistosta Niina Kaanela ! Ja juups, todettiin myös, että ehkä on parempi unohtaa kamerat aina kotiin, niin hyvin menee :D
Ja kotona odotti ihan mieltön ylläri !!! Valiotiedon tulessa Sarin tietoon,  rakas ystävä oli pistänyt toimeksi ja teettänyt Pepistä ihanan taulun, tuonut sen kyytipojaksi Yellowglen Pink -kuoharia ja onnittelukortin. Ensin tuli itku ja sitten rauhoituttua oli pakko soittaa ja kiittää < 3 Kiitos Sari < 3  Tässä kuvassa sitten Pepin lauantain saalis ruusukkeineen, pokaaleineen ja lahjoineen.
Laitan tähän alle tyttöjen arvostelut :

Shet Up Say You Say Me "Tiida" 14kk:
Correct teeth. Good head with correct propotions. Good body with correct topline. Good chest. Good coat and tail. Good bone and teeth. Foreguarter correct. Hocks a bit narrow. Good movement.
JUN ERI 1 SA PN 3 

Shet Up She´s The One "Nonna" 14kk: 
 Correct teeth. Head with good proportions and upperline. Good body. Good topline. Correct foreguarters, good coat and tail. Good bone and feet. Good movement.
JUN ERI 4
 
White Coastal Little Broken Heart "Kuje" 11kk:
Correct teeth. Head with enough correct topline and propotions. Good body. Good coat and tail. Forequarters with feet turning out. Hocks too narrow. Enough good movement.
JUN ERI H

"FI" BY & LV MVA  White Coastal Little Blue Avatar "Peppi" 2v 8kk
Correct teeth. Good head with correct proportions. Good body. Good coat and tail. Good forequarters. Good movement.
VAL ERI 1 SA PN 1 SERT "FI MVA" CACIB VSP

Sanoisinko, että lyhyestä virsi kaunis ja aikas lailla samaa ....  
 

 

1 kommentti:

  1. Onnea vielä kerran Pepin valioitumisesta (aivan UPEAA!!) ja "poikatyttöjen" tuloksista :)
    Tämä oli kyllä mieleenpainuvin näyttelyreissu :D

    VastaaPoista