maanantai 20. toukokuuta 2013

Mynämäki 18.5.13

Kuuma, hiostava, aamusta asti taas yksi oikee sähläyspäivä :)  Aamulla ensin noutamaan Annukka ja Lumi kyytiin ja sitten ei kun keula kohti Mynämäen näyttelyä. Sataako vai paistaako, siinäpä kysymys ... varmuuden vuoksi siis näyttelyteltta takalaatikossa. Ja hyvä että oli, sillä sai siitä aurinkosuojaa helteisellä päivällä. Ja juu, sähläystä taas tosiaankin. Minä nimittäin kadotin olkalaukkuni jo heti parkkipaikalle ;/  Kun pakkaa laukun ihan päälimmäiseksi, eikä laita sitä millään kiinni, niin eihän se tosiaan siellä pysy. No kaiken etsintästressin jälkeen laukku kuitenkin palautui täydellisenä takaisin, kiitos ystävälliselle näyttelyseuralaiselle, kuka sitten lieneekin !!

Päivän aloitti Kerttu pentuluokassa, toiseksi viimeisessään. Ja hienostihan Pirkko ja Kerttu kehäilivät. Kerttu oli PEK 1 KP VSP !!! Onnea ihanaiset < 3 Siis todellakin neiti oli taas kehittynyt valtavasti erkkarinkin jälkeen. Näissä pennuissa tuo kehittyminen tapahtuu joskus niin nopsaan. Silti, sopivan hitaastihan tuo kehittyy, eli mielestäni sanonta "hiljaa hyvää tulee" pitää kyllä paikkansa.
Kuva Sari Sainio

 Kertun arvostelu  *** Kooltaan ja mittasuhteiltaan oikea narttu, jolla hyvä pään kiila. Hyvä purenta ja korvat. Silmät voisivat olla suuremmat. Riittävä kaula, joka voisi kiinnittyä kauniimmin. Niukat etukulmaukset, riittävät takakulmaukset. Rintakehä saisi olla pidempi. Pysty lapa. Hyvä karvapeite. Liikkuu varsin yhdensuuntaisesti, mutta askel saisi olla parempi
Tuomari Hilkka Salohalla, PEK 1 kp VSP  ***

Itse asiassa olisin voinut jättää omat tytöt kotiinkin, sillä vaikka ERInomainen päivä olikin, niin eipä tuo  tuonut mitään uuttakaan :) Toinen muka turkissaan ja toinen ei, ihan päinvastoin vielä kuin oikeesti oli,  hahaaaa :D
Nonnan arvostelu  ****  Oikean kokoinen. Ikäisekseen sopivan voimakas. Hyvä pään kiila. Hieman väljä purenta. Hyvä kaula. Hieman pysty lapa. Hyvä rintakehän pituus, mutta lanne saisi olla lyhyempi. Hyvä karvapeite. Hyvät silmät & korvat. Hyvä luusto ja  käpälät. Liikkuu yhdensuuntaisesti, sivuaskel voisi olla vieläkin pidempi.
Tuomari Hilkka Salohalla, JUN ERI 4 (11) ***

Sisko Tiida sai myös junnuissa ERIn ja näin ollen myös sillä on nyt yhdistyksen näyttely-ykkösruusuketulokset kasassa, jeeeee :) I am happy !!!
Kuva Sari Sainio
 Tiidan arvostelu  ****** Hammaspuutoksia. Oikean kokoinen & mittasuhteiltaan oikea. Hyvä pään kiila, kuono saa vielä täyttyä. Hyvä kallo. Erinomainen kaula. Oikein kulmautunut takaa ja edestä. Erinomainen rintakehä. Sopiva luusto & käpälät.Hyvä karvapeite. Hyvät korvat & silmät. Kääntää hieman käpäliä ulos. Erinomaiset sivu- & takaliikkeet, edestä epävakaa.
Tuomari Hilkka Salohalla, JUN ERI ****  (nuo hammas"puutokset" mietityttää, koska aiemmin löysin vain yhden puutoksen...eli pitääpä tutkia.

Kuje oli liian pieni tälle tuomarille ja tulos sitten sen mukaan T. Näin sitten päätimme Ailan kanssa, että neitokainen tarvii aikaa ja keskittyy nyt sitten agilitypuolen salojen tutkimiseen. Taitaa siinä minitykki Ailalla olla hallussaan :)  Ja jos ei tuomarit ymmärrä neidin suloutta, niin me kehän laidalla kyllä ymmärretään. Niin suloinen pusukone se on, että ei mitään määrää. Mun mielestä siinä on juuri sama herkkyys ja sulous, mitä siskopuoli Pepissäkin on.
Kuva Sari Sainio
Kujen arvostelu *** tulee myöhemmin ****

Lumi ekaa kertaa nuorissa ja ihan hienosti meni Annukalla ja Lumellakin. Annukkaa nyt vaan harmittaa yks juttu, mutta sillehän nyt jotain voi vielä tehdäkin , vai mitä ;)  Mutta ymmärrän täysin jos SA jää kiinni ylimääräisestä vyötäröllä, kyllä se muakin harmittaisi . Kyllä se Annukka sieltä vielä tulee, usko vain !!

Kuvat Sari Sainio
Lumen arvostelu  *** Oikean kokoinen. Pulskassa kunnossa. Hyvä pään kiila, kuono-osa saa vielä täyttyä. Hyvä tasainen kallo. Riittävä kaula, erinomainen lapa, mutta olkavarsi saisi olla pidempi. Hyvät takakulmaukset. Hyvä eturinta & rintakehän pituus. Riittävä luusto. Hyvä karvapeite. Hyvät silmät ja korvat. Yhdensuuntaiset liikkeet, mutta askel saisi olla pidempi.
Tuomari Hilkka Salohalla, NUO ERI 2 (3).

Ja sitten viimeisenä vuorossa Peppi. Kyllähän se tuomari siinä sanoi, että ei turkissaan, mutta että hänestä sheltillä ei liikaa sitä saa ollakaan. Korvat olivat liian isot ja kevyet tälle tuomarille, SA:ta ei tarvinnut edes haaveilla ;D
Kuva Sari Sainio
 Pepin arvostelu *** Kooltaan & mittasuhteiltaan sopivan voimakas narttu, joka tänään ei parhaassa karvapeitteessä. Oikea pään kiila. Hyvä purenta. Hyvä kaula. Hyvä lapa, mutta olkavarsi voisi olla vähän viistompi & pidempi. Hyvä eturinta & rintakehä. Hyvät takakulmaukset. Hyvä luusto. Hyvät silmät. Hieman kookkaat korvat. Liikkuu hyvin.
Tuomari Hilkka Salohalla, VAL ERI 4 (5) ****

Että ihan ok päivä noin kaiken kaikkiaan, mutta olishan siinä voinut parempiakin toivoa. Nyt sitten odotellaan ensi lauantaita ja Harjavaltaa. En mä sitä muuten niin odottaisi, mutta näen Oman ... en en en jaksa odottaa !!! Ihana saada neljä viidestä siskoksesta kasaan. Eikä siis näyttelyä ajatellen vaan sen takia, että näen kaikki yhdessä. Mahdanko pe-la yönä nukkua lainkaan :)))

Niin ja olihan R&R team myös ollut radalla lauantaina. TSAUn kisoissa Raija ja Riku tekivät kuulemma hyvän hylyn ekalta radalta ja toiselta 0/ 3.sij.  Joten onnea myös sinne agilitypuolelle < 3

1 kommentti:

  1. Tuomarilla vissiin jäänyt silmälasit kotiin. Suloinen tyttö tuo Kuje! :)

    VastaaPoista