tiistai 15. tammikuuta 2013

Lahti ryhmis ja siitä starttasi näyttelyvuosi...

Niin sitä sitten ihminen ilmoittaa koiriaan "minne sattuu" ja saa herätä siis kukon laulun aikaan ;) Vitsi vitsi, ei se Lahti niin kaukana kuitenkaan oo. Mutta kyllä sitä taas aamulla mietti, että onko tässä mitään järkee.
No oli järkeä tai ei, niin kiva reissu oli Ailan ja tyttöjen kanssa. Tuloksilla ei hehkutella, mutta ei ne nyt huonostikaan menny, siis jos arvosteluja lukee. Shelttejä oli ilmoitettu niin paljon, että kehät oli jaettu kolmeen tuomarointiin.

(seuraava kopsattu Ailalta ;) *** Lahti RN 13.1.2012, Kuje viimeistä kertaa pennuissa
Tuomari Gunnel Holm: 7 kk ikäinen narttupentu. Hyvät korvat. Narttumainen ilme. Tummat silmät. Seisoo ranskalaisittain edestä. Hyvät takakulmaukset. Esitetään hieman tukevassa kunnossa (Kuje on 32,5cm ja 4,7kg). Ahtaat eturaajojen liikkeet. Kantaa häntänsä hyvin.***  Eli taisi olla about 15 narttupentua ja neljän joukkoon emme sijoittuneet. Tosin eipä ollut ensimmäisten joukosta kun käteltiin uloskaan kehästä :))) Kauniisti tämä Aila & Kuje -pari esiintyy, heitä on kyllä ihan ilo katsella.

Ei ole näyttelykuva Kujeesta, mutta tämä Heidi Kohosen ottama tammikuun kuva oli vain niin suloinen, että pistin sen tähän näyttelyjutun yhteyteen. Ihana pieni rinsessa !!

Seuraavaksi kehään tepasteli Nonna:
Nonna 10,5kk **Lahti 13.01.2013, tuom. Rainer Vuorinen: Kookas tyttö, jolla hyvät mittasuhteet. Hieman pitkä pään kiila, hieman pitkä ja kapea. Erinomaiset korvat. Runko vielä kehitysvaiheessa. Kaunis ylälinja. Riittävän pitkä häntä. Upea karvan laatu. Liikkuu hyvin takaa, sivusta ja edestä. EH. ***

Ja siis pään kehittymisen myötä tulee erinomaiseksi said the judge ;D  Kuvaa ei ainakaan tällä hetkellä löydy näyttelyn tiimoilta. Jos jostain sellaisen löydän, niin lisätään sitten tänne. Ja juurihan tuolla edellisessä päivityksessä on tytöstä posekuva ;)  Olen kuitenkin tosi onnellinen siitä, miten junnuneiti ottin hallin haltuun. Kehässä esiinnyttiin mielestäni hienosti, kehän ulkopuolella todella reippaasti ja rohkeasti. Mitä isompi koirakin tuli vastaan, niin sitä enemmän olis pitänyt päästä tekeen tuttavuutta. Tähän on varmasti auttanut myös tyttären Vinski, valkoinenpaimenkoira.


Peppi 2v4kk *** Lahti 13.1.13, tuom. Nina Janger: Rungon mittasuhteilta oikea narttu, jolla melko kookkaat ja hieman kevyet korvat. Hyvä purenta. Kaunis ylälinja ja kaula. Sopiva luusto. Hyvä runko. Liikkuu sivusta voimattomalla askeleella, mutta hyvä yhdensuuntaisuus. Juuri ja juuri riittävä hännän pituus. Kaunis karvapeite. Hyvä blue merle väritys. ERI 4. ***

Kuva Aila Laitinen
Pepin esitys ja koko hallireissu oli "juoksuista" puuhaa. Neidillä siis menossa juoksut ja olisi halunnut vain tutkia kaikkia muita koiria, josko olis joku kiva leikkikamu löytynyt. Neiti jopa merkkasi kehämaton :( 
Pepin liikkeet on tällä hetkellä vähän voimattomat ja lyhyet, pitäisi varmaan tässä Turun näyttelyn jälkeen tilata pari hierontakertaa Piipalta. Näyttelytaukoa kun kuitenkin on sitten sen jälkeen pitkään, ehtii sitten kunnolla saada taas draivin päälle :)

Näin siis on sitten tämän vuoden näyttelyturneet startattu. Seuraavaksi isommalla porukalla Turun KV:hen ja sitten taitaa seuraava olla vasta erkkari maaliskuussa. Joten tämä väli sitten nautitaan viikon loppu levosta ja lenkkeilyistä hyvässä seurassa.

3 kommenttia:

  1. Mitä tarkoittaa "seisoo ranskalaisittain edestä"?

    Ja liekö tuo kehämaton merkkaus niin paha olla, meillä Lahdessa collikan maha sanoi murrauh ja se pykäs kunnon hulivilikakat sinne matolle just jun olivat asettumassa luokan alkua varten valmiiksi.. :/

    VastaaPoista
  2. Kääntää tassujaan ulospäin, eli eivät ole suorassa linjassa eteenpäin.

    No eihän se Satu tohon verratuna ollut ei :/ Toivottavasti maha on jo taas kunnossa.

    VastaaPoista
  3. Okei, ihan uusi termi mulle. :)

    Joo, massu meni vaan ilmeisesti liiallisesta öljystä ruuassa sekaisin ja oli kunnossa jo maanantai aamuna. Mutta hyvin osui just siihen kehään toi ruikkaisu.

    VastaaPoista