perjantai 28. lokakuuta 2011

Pennun tuoksua, R-pentue "uunista ulos"

23.10. Reilun vuoden tauon jälkeen syntyi kennelimme 18. pentue, tuleva R-pentue. Emänä pentueessa on suloinen soopelineitokainen Lucia (Frenja Lucia The Nightligt), isänä komea trikkiuros Tero (Shandy´s Line Of Fire). Siskoni Kaija oli harjoitteluoppilaana synnytyksessä, vaikkakin ehti paikalle vasta ensimmäisen pennun synnyttyä. "Juu, ei mitään kiirettä, juo aamutee ihan rauhassa" .... ja kohta perään soitto, "oletko jo tulossa, taitaa kohta alkaa....". Ensin syntyi pieni kaunis soopelinarttu 119g. Kaunis pieni piirto nassussa ja melkein koko kaulus, täydet valkoiset etutassut. Sitten näytti, että toinen tulee heti perään. Mutta ei, odotimme ja odotimme ja aika kului. Edelliset pennut syntyivät 15min välein, joten tunnustan vähän hermostuneeni ja soitin päivystävälle joka sanoi, että tulkaa vain heti, meillä on täällä sopiva väli. No siinä kun pistin vaatteita, niin Pete huikkasi, että pentu syntyi juuri (mulla on ihana kätilöapu kotona). Ei muuta kuin ottamaan siitä sit ohjat taas omiin käsiin. Näytin Kaijalle miten siitä sit jatketaan, napanuorat, jälkeiset jne. Tulos oli soopelinarttu 172g, valkoinen levä "piirto" nassussa (aivan kuin kasvattini Emma, ihana), koko kaulus. Ja taas odottelemaan, tuleekohan lisää. Kaksi tuntia taas väliä (huoh ja huoh sitä odottamista ja jännittämistä) ja nyt syntyi maailmaan soopeliuros 202g, puolikaulus, päässä ei lainkaan valkoista, komea :) Tämän jälkeen Lucia rauhoittui selvästi ja meille tuli tunne, että that´s it. Ja niin se sit olikin.


Pennut on jo kohta viikon vanhoja ja voivat hyvin, samoin emä. Niin helppo pentue kasvattajan näkökulmasta, ei tarvi hoitaa muuta kuin emän ruokinnan ja ulkoilutuksen ja kopan siivoamisen. Lucia on jälleen kerran erinomainen emä !!! Kopassa vallitsee rauha ja hiljaisuus, pennut saavat maitoa tarpeekseen ja kaikki on hyvin. Kyllä näistä taas nauttii täydellä sydämellä.
Kiitos Tanjalle Teron käyttömahdollisuudesta. Siinä on uros, jolla on todella ihana luonne komean ulkokuoren lisäksi !!!
Pentujen kuvia voi seurata täältä :
https://picasaweb.google.com/103353652181489539788/LucianToinenPentue23102011

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti