torstai 6. syyskuuta 2018

Keväästä kesän kautta syksyyn... tammikuu / helmikuu / maaliskuu

Ja mistä sitä kertomuksensa aloittaisi, vaikka ihan vain kuukausikatsauksittain :)

Oli kylmä ja pimeä tammikuu :D...

Tammikuu 2018 :
Vuosi alkoi aivan mahtavalla tavalla ... Oma ja Hilpi nappasivat 6.1. SERT-A:n 2.sijalta. Tupla nollat kisoista sijoilla 2. ja 3. Ihan mahtavaa tytöt, onnen kyynel kostutti kyllä kasvattajan silmäkulmat Onnea Onnea O&H-team !!!

 Onnellinen isomummi esittelee Shet Up This Is My Fate, kotoisammin Helmin uunituoreet pentuset Pennut syntyivät 18.1.2018 ja isänä pennuilla on Pilvimarjan Johan Friso. Merlet ovat poikia ja tytöt trikkejä , 2+2 Pennut syntyivät Pertunmaalle, Kupsakan kenneliin AnneVatasen hellään hoivaan. Tämä on Annen ensimmäinen shelttipentue, Onnea Anne !!

30.1.2018 näkivät päivän valon Å-pentuni. Emänä Onnenpisaran Sininen Serenadi "Kerttu" ja isänä Bluetrics Alasdair "Kamu". Pentueessa kaksi merlepoikaa ja kaunis trikkityttö.  Kiitos Pirkko mahdollisuudesta tähän ihanaan yhteistyöhön < 3  Näitä pentuja katsellessa ei hymy kyllä hyytynyt :)
Åliver muutti serkulleni Ala-Honkajoelle, Maikan ja Reijon iloksi ja pikkuveikaksi Kassulle ja Lukalle. Åscar "Urho" jäi Turkuun Ainolle ja Waltterille perheenjäseneksi Åsa matkasi sijoitukseen ihan tähän meidän omalle saarelle Kottosen perheeseen (voiko toistamiseen käydä näin hieno tuuri, Muikku ja Sofikin kun pysyivät lähistöllä :) ). Pennut myös testattiin ja kaikki kolme MDR1 ja PRA N/N (ei yliherkkyyttä, terve). CEA-testissä Åliver oli terve, Åsa ja Åskcar kantajia. Tässäkin kohtaa kasvattaja on niiiiin onnellinen :)


 Tammikuun lopulla myös Elsa muutti pois "kotoa", eli hän meni sijoitukseen ystävälleni Helenelle . Kiitos Helenelle ihanan kodin tarjoamisesta aarteelleni < 3 Meillähän on jo menneisyydessä yksi sijoituselämä keskenämme, kun Donna oli sijoituksessa Helenellä ja Juhalla ja siitä kantoi hedelmää myös aikoinaan mahtava seitsikkoni Shet Up Donatellan ja Shet Up Harry Potterin hienosta yhdistelmästä. Että ympäri mennään ja yhteen taas tullaan :)

Tammikuussa tutkittiin myös Y-pentueen ainut uros Yankee "Peetu" ja poika saikin mahtavat terveet tulokset. Kiitos Mervi ja Jari !  Enää tästä pentueesta on yksi tutkimatta, Yatzy, joka toivottavasti tutkitaan tässä vuoden sisään. Samoin uupuu enää yksi X-pentueestakaan, eli XoXo. Tinka, eli Xandria kävi tarkeissa helmikuussa ja todella hienoin tuloksin hänkin, kiitos Salla ! Tässäkin kohtaa kasvattaja saa olla iloinen kun näin hyvin on kasvattien omistajia saanut kiinnostumaan koiransa terveysasioistaki.

Helmikuu :

Kiitos teille ihanille immeisille, jotka olette jaksaneet pyöriä näyttelykehissä ja agilityradoilla, teidän ansiostanne tuli kasvattajakilpailun toinen sija Lännen shelteissä 😘. Pisteitä on siis hienosti molemmista harrasteista.
Upeasti myös muutaman näyttelykäynnin perusteella Rockykin vuoden näyttelyuros nelonen 💙👏. Rocky saa palkinnon postissa ensi vkon aikana ;)
Pisteitä olin laskenut myös Nonnalle jalostusnarttu kisaan, mutta unohdin painaa lähetä, ja pisteet jäi gmailin luonnoksiin. Harmi, sillä rouva vain kahdella pentueellaan olisi ollut vuoden jalostusnarttu lännen kisassa. Hyvä Nonna ja lapset 😍.
Että semmonen päivä tänään, oikea shelttipäivä 👍 Meillä on muuten ihana rotu... eipä tänäänkään tullut ristiriitoja vaikka hallissa meitä paljon olikin


Helmikuussa kävi Krista Kulmala kuvailemassa meidän koiruleita ja samalla leikittämässä Lilyä siskojen kanssa. Tässä kuva, joka saa sydämeni sykkimään... Nonna tyttäriensä Lilyn (vas ylh), Ellin (oik ylh) ja Veeran (oik alh) kanssa.Minun mustat tyttöni < 3

Maaliskuussa lähtivät Å:t uusiin koteihinsa ja muuta siihen kuukauteeen ei oikein mahtunutkaan...ikävä jäi, mutta kaikki saivat varmasti ihanat kodit ja kasvattaja hengähtää ja kerää voimia mahdolliseen seuraavaan pentueeseen :)

Paitsi että muisti palailee pätkittäin ja olihan meillä maaliskuussa yksi näyttelykin :
 
Jatketaan siis vuoden toisesta näyttelystä, johon olikin saapunut 7 Shetuppilaista. Pidettiin pieni sukukokous :)
Lahti Kv 24.3.2018
Tuomarina Anca Giura, Romaniasta.
Shet Up Xavier, Rocky NUO ERI 4
Shet Up Valueable One, Sumi AVO ERI
Shet Up True Fate, Usko AVO EH
Shet Up Yahoo , Veera NUO ERI
Shet Up Yippee, Lily NUOR ERI (5)
Shet Up Ticket To Dreams, Muikku AVO ERI
Shet Up Velvet Mist, Valma AVO ERI

Kasvattajaluokka 3 kp
Kuvia ei valitettvasti päivästä ole :( Jos jostain saan vielä myöhemmin, niin lisätään tänne muistojen kirjaan :)
Kiitos Elinalle ihan mahtavasta matkaseurasta
Laitetaan vielä tämä kuva vuoden 2017 ruusukkeista, kiitos Tiinalle kun kävi nappaamassa ruusukkeet mukaansa Shetlanninlammaskoirat ry:n kokouksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti