maanantai 9. toukokuuta 2016

Salon näyttely 7.5.2016

Toukuu aloittaa näyttelyiden kesäkauden, tosin meillä se saattaa olla tämän koko kesän näyttelykuukausi :) . Turkit keventyy yhdellä sun toisella, joten ehkäpä nautitaan vain rauhallisista viikon lopuista muissa puuhissa.

Toukokuun eka näyttely oli siis Salossa, helteisellä hiekkakentällä. Tuomarina Michael Leonard, Irlannista. Erittäin kauniisti koiria käsittelevä herrasmies, joka tykkäsi kyllä juoksuttaa koiria .... kiinnitti siis ilmeisesti huomiota liikkeisiin. En  ihan aina ymmärtänyt mitä haki, mutta kyllä ne hienot koirat PU ja PN sijoille löytyivät.
Ensin meiltä kehään meni junnuluokan korkkaava Valma (Shet Up Velvet Mist), 10kk. Hiukan mammaa jännitti miten neiti homman hoitaa, mutta ihan hienostihan oma pikkaraiseni siellä esiintyi. Tuomari vain pahoitteli lopuksi, että harmi kun oli hänen makuunsa liian pieni...
Arvostelu: Very pretty & feminine, but unfortunately for me she is also too small. Needs time to mature & develop, but will not be any bigger. For me the leg needs more height & back needs more lenght. Head could be stronger. Needs more drive on hindaction.
JUN EH


                                                      

Ja nuorten luokan korkkasi sitten vuorostaan Muikku (Shet Up Ticket To Dreams) 1v7kk. Neiti oli kyllä jättänyt vaatteet kotiin ja esiintyi täysin pikineissä :) Meinasin jo ensin jättää kotiin, mutta no, eihän se nyt sitten ihan penkin alle mennyt kuitenkaan.
Arvostelu: Exc. temperament and very happy to be in the ring. She is totally out of coat which makes her look very high on leg but she has a good body. Nice expression, but would like a stronger head and more width between ears and stronger muzzle. Unfortunately tail-carriage is too high and topline could be stronger.
NUO EH2

                                       
Avoimessa luokassa esiintyi Nonna (Shet Up She's The One) 4v3kk. Juoksu oli rouvalla lopuillaan ja en tiedä johtuiko siitä ja helteestä, mutta eihän Nonna ihan omansa ollut. Välillä tuntui, että sai raahata melkein perässä. Kunnes siinä vaiheessa, kun oli namien aika...sitten kyllä kroppa venyi ja paukkui ja paikallaan ei pysytty. Mun NonnaPonna :) Kivastihan se silti jaksoi trempata itsensä noin parinkymmenen avonartun joukosta sijoituspallille.
Arvostelu: Lovely temperament. Exc. coat & very well presented. Strong neck. Goog bone & holds topline well on move. To be critical the back is far too long. I also find that the muzzle is little too long & needs more width. A little close behind.
AVO ERI 3                                               
Suurin ilon aihe oli kyllä nähdä vuosien jälkeen kehässä Emma (Shet Up Heiress Of Times) 12v2kk. Emma mummukka näytti niin onnelliselta, häntä heiluen touhutessaan Carinan kanssa kehässä. Ihan tuli kyynel silmäkulmaan. Ja niin se tykkäsi tuomarikin meidän mummukasta.
Arvostelu :
In wonderfull condition for age. A credit to owner. Exl. breedtype & and some nice qualities. Lovley shape. Full of personality & happy to be in the ring. Moves a littlebith close behaind but who cares at this age. Well done!

VET ERI 1 PN3 ROP-VET


                                          Onnea Carina ja Emma  < 3

Tyttöjen kuvista kiitos Saaren Sirpalle !!!

Kasvattajaryhmäkin esitettiin, vaikka laatu oli aika sillisalaattia. Neljästä eri yhdistelmästä, kolmesta väristä, niin erilaisista koirista ..not good, not good :) Mutta ihme kyllä, tuomarisetä tuli ja ojensi KP-ruusukkeen. Eli näin ollen oltiin myös ROP KASV. Isoon kehään ei tällä kokoonpanolla kannattanut jäädä ja jos rehellisiä ollaan, niin kiire oli kova kotiin, koska tyttärenpoikani Lenni (10kk) odotti siellä mummia hoitajakseen (maailman paras syy jättää kehät väliin). Kävin siis toimiston kautta ja ilmoitin poissaolosta. Harmittelivat sitä, että niin moni on peruuttanut ryhmiin menonsa, että saavat pitää kohta kaikki palkinnot itse :). No kivat pienet plakaatit olikin sitten jo kasvattajaryhmän jokaiselle jäsenelle pokaalin mukana, joten jokaiselle tuli pieni muisto tästä päivästä :) Ja kun "onneksi" kukaan ei ollut napannut kuvaa meidän ryhmästä, niin tässä sitten ihan kotona otettu muisto ...
Kiitos kasvattieni omistajille tästä mahdollisuudesta  < 3. Kiitos myös Soilelle handlausavusta kasvattajaluokassa ! Ja kiitos häkkiseurueelle mukavasta päivästä ja tietysti oli kiva nähdä taas tuttuja kehän reunalla. Se näissä näyttelyissä on mukavinta, höpötellä niitä näitä tuttujen ja vähän tuntemattomienkin kanssa :)

2 kommenttia:

  1. Onnea Rop-kasvattajalle!
    Hienoja kuvia. Oli kiva lukea nuo tuomarin arvostelut. Hänellä oli kiva rento tapa kirjoittaa :)
    Erityisonnottelut myös Carinalle vanhan koiran upeasta tuloksesta!

    VastaaPoista