sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Mynämäkeä ja Raumaa, näyttelyä sateesta huolimatta :)

Niin sateista viikonloppua povattiin, että tilasin ensi töikseni Milopetilta POP UP teltan, joka tulikin parissa päivässä (kiitos, uskallan suositella firmaa muillekin :) ).  Nämä kevään ensi näyttelyt on aina sitä ....mitä päälle, millainen keli.....mikä fiilis.... No onneksi molemmat näyttelyt on taas suht lähellä, joten vaikka kastuisi läpi märäksi, niin ehkä sen kestää kun ei olla sokerista tehty.

Mynämäki 14.5. Tuomarina ERI-maatti  Zeljko Zilnik, Kroatiasta. Herralla halu tutkia koirat maassa, ei pöydällä niin kuin rodullemme on tapana. Maassa tutki vain purennan edestä ja that's it. Vaikka tuloksemme olikin "erinomaisia", niin jotenkin näihin tuomareihin ei oikein ajatukset tämän jälkeen riitä. Jospa vaikka tähän kirjoittaisi nämä pitkät arvostelut.... 
Valma JUN ERI 4: Good proportions. Female head, typical pigmentation. Good in move. Quality coat.
 Tara NUO ERI2 :Female on good proportions. Correct head&expression. Good pigmentation. Correct hindquarters. Freestyle moving.
 Nonna AVO ERI 3 SA : Female. Good proportions. Correct head. Good pigmentation, good ears. Quality coat. Good moving.
Ekassa näyttelyssään oli Sumi , Shet Up Valuable One, 10kk. Tulos JUN ERI. Hienosti pikkumies kehää kiersi Julian kanssa, kasvattiäiskän sydän kyllä muutaman kerran hypähti  < 3 
Mukana oli myös veteraanikehässä Emma, joka jälleen kerran näytti nauttivan emäntänsä kanssa kehän valloittamisesta ja niinhän vanha rouva taas teki.... VET ERI 1 SA ROP-VET. Onnea Carina ja Emma < 3
Ja yksi tunteiden nostattaja oli myös Kerttu, Onnenpisaran Sininen Serenadi, joka ensimmäisen pentueensa jälkeen oli ensi kertaa kehässä. Ja niiiiiiin kauniina että < 3. Ja niin upeasti Pirkko Kertun esitti, että olivat hetken jo avoimen luokan ensimmäisenä. Lopulta tuomari kuitenkin sijoitti Kertun ERI 2 SA (SA, jeeeeeee :D).
" Good prop. Typical head. Good pigm, nose & eyes.Curr. ears, backline & quarters. Quality coat.
 
Kuvat Elina Jalonen


                                          Valma JUN ERI 4
                                          Emma VET ERI 1 SA ROP VET

Esitimme tällä kertaa trikkikokoonpanon ja sen mitä tuomari siinä useamman kerran meille suullisesti sanoi "they are like one"  , sen saimme myös arvosteluksi : 1 KP ROP KASV : Very nice & typical group. 4 dogs like one.
                                           Tara, Nonna, Sumi, Valma
                                          Nonnam Tara, Sumi ja Valma

Kiitos tästä ryhmän esittämisestä kuuluu ihanille ystävilleni, ilman teitä nämä kokoon panot eivät olisi mahdollisia. Kiitos muutenkin ihan mielettömän kivalle näyttelypäivälle, nauruineen ja itkuineen (sekin ilosta :) ). Joskus aamuisin kun näyttelyihin lähteee, miettii, onko tässä mitään järkeä....on ainakin siinä kohtaa, kun saa jutustaa ystävien kesken ja tuntea kuuluvansa kivaan porukkaan :) Ja niin kuin kuvistakin näkee, vettä ei saatu kuin muutamia pisaroita silloin tällöin. Sää siis suosi meitä, ei liian kuuma, ei liikaa sadetta, ehkä pikkusen lämpimämpää silti olisi näin pikkujakkuiselle saanut olla ;)
                                       **********************************

Rauma 15.5.2016 tuomarina Panos Demetriou, Kyprokselta.
Tämä tuomari oli kuin yö ja päivä eiliseen. Tutki todella tarkkaan koiran hampaista hännän päähän ja ensi alkuun urosten arvostelua seuratessa alkoi tuntua, että jos ei kehästä ulos heitetä niin mielissään saa olla. Oikeasti, uroksillekin tuli vain kaksi SA:ta ja erinkin saaminen oli tiukilla. Mutta näinhän se pitääkin olla, tulos tulee tutkimisella, ei hutkimisella.  Meidän tulokset siis yllättivät todella iloisesti, vaikka pelkäsinkin, että ei taida olla meidän päivä.
Kuvat Mira Kapanen

Valma pisti kaiken söpöytensä peliin ja esiintyikin taas niin hienosti ollakseen vasta 10kk (ja meidän olemattomaan harjoittelemiseen nähden)
Shet Up Velvet Mist (10kk) :
10 months old. Correct expression & bite. Goog bones. Good propertions. Nice angulations, correct topline. Good croup. I'd like to see better coat. Moves well.
JUN ERI 2


 Tara, Shet Up Touched By Destiny (1v5kk), om Eija Soiniola:
18 months. Correct expression. Good muzzle and stop. Correct ears. I'd like to see better front. Good neck. Correct topline. I'd like to see better rear angulations. Good coat. I'd like to see better topline and croup in movement. Has a very weak thigh. Movement could be better both coming and going.
NUO EH 3 Nonna, mun oma mustikki ... nappasit hienosti taas SA:n ja mikäs sen kivemmalta tuntuikaan, kuin lopettaa kevään näyttelyt PN-sijoituksella :)
Shet Up She's The One, (4v3kk):
Good expression. Good muzzle & stop & ears. Enough chest. Good lenght of neck. Good front angulaitons. Correct topline. Slightly long over the loin. Good rearangulations but i'd like to see stronger thigh. Moves well.
AVO ERI 2 SA PN3
Ja tämä Rauman reissu oli kiva senkin takia, että se oli laatuaikaa oman miekkosen kanssa, joka lähti mukisematta matkaseurakseni näyttelyyn. Ja hauskaahan se oli miettiä sijoituksia jne, kun meillä näytti ajatukset ja mieltymykset mennä aika yksiin.... hyvä tietysti kun yhdessä näitä koiriakin kasvatellaan :) Ja kyllä meillä kävi säänkin suhteen taas niin hyvä tuuri. Telttakin koottiin, mutta eipä siellä ehditty olla kuin koirat harjaamassa ennen kehää. Ja sitäkään varten ei olisi teltaa tarvittu, koska pisaraakaan ei oikeastaan saatu. Vasta kun oltiin ajettu jokunen kilometri kotiin päin alkoi vettä tulla...ja sitä tulikin sitten enemmän kuin tarpeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti