maanantai 17. syyskuuta 2012

Synttärit, pentunäyttelyä ja muuta

Kauan sitä sai odottaa, mutta elokuun puolivälissä se sitten postilaatikkoon tupsahti ;  Pepin näyttely-ykkösruusuke. Yhdistysten asioista ei saisi julkisesti nurista, mutta tässä kohtaa mielestäni pitäisi kyllä saada aikaiseksi joku muutos. En ajattele itseäni, minä jaksan kyllä odottaa, se ensihuuma on näistä jo ohi. Mutta oikeasti on monta sellaista jäsentä, joille tämä on elämän ensimmäinen ja ehkä viimeinenkin kerta jännittää tätä ruusukkeen saantia. Jos ruusuke tilataan vuoden vaihteessa, toimittaminen ei saa kestää melkein kahdeksaa kuukautta :(
No tässäpä kuitekin meidän neidin näyte omasta ruusukkeestaan :

Tämän ruusukkeen minä toivon saavani tilata mahdollisimman monelle kasvatilleni palkkioksi/kannustimeksi siitä, että saisin myös tuomareiden mielipiteen kasvateistani. Katsotaan olisiko ensi vuosi sellainen "keruuvuosi", tänä vuonna kun ei taida kuin Lumelle ehtiä toivoa ja näyttelyt ovat kyllä siltä osin valitettavasti aika vähissä. Mutta ensi vuosi on uusi vuosi :) Ja samaan sarjaan siis kuuluvat myös agility ja toko ruusukkeet ;D


Tähän väliin voisin myös laittaa meidän täysi-ikäisenkin onnittelun.

Onnea oma pieni nöpönenäni Peppi 2-vuotta  27.8.2012

Kiitos Innalle tästä sinisestä kaunokaisesta, sulonassusta, pömppi Peppi hassukasta !

19.8. kävi Peppi tutustumasa myös Turun shelttikerhon järjestämään verijälkikurssiin. Tuntui  tosi mielenkiintoiselta puuhalta ja sitä olisi kiva saada kyllä lisääkin. Tiina-siskoni lupasikin meille Shet Uppilaisille kurssin järjestääkin, mutta taitaa mennä kaikkien näiden muiden kiireiden takia kyllä ensi keväälle. Ilmoittelen sitten lisää kunhan ajankohta selviää.
Koitettiin Nonnan kanssa aloittaa elokuussa koirakoulukin, mutta oma käteni ei valitettavasti kestä edes tällaista harjoittelua :( Olo on aika masentunut, mutta onneksi me keksitään sitten jotain muuta yhteistä puuhaa sen mukaan, mihin mamman käsi kykenee. Tytöt ovat muuten varmaan nauttineetkin, kun olen ollut pitkään sairaslomalla ja pääsevät sitten vähän väliä metsälenkille äiskän kanssa. Henkireikä sekä äiskälle että koissuille.
Ai niin, olihan meillä elokuussa toisetkin täysikäiset neitokaiset :

22.8.2012   Onnea ihanat Q-tytöt Milla ja Nemi < 3

Tässä söpöliinit muutaman vuorokauden ikäisinä.
Nyt tytöt ovat jo kauniita aikuisia neitejä ja tulevaisuus edelleen vielä täysin avoin ja täynnä haasteita ja iloja.

15.9. käytiin kolmen S-pentueen tyttelin kanssa Turun pentunäyttelyssä. Mukaan oli ilmoitettu kymmenen pentua, joista yksi oli urospentu, seitsemän meidän tyttöjen luokassa (5-7kk) ja kaksi narttua (7-9kk). Täytyy sanoa, että Nonna yllätti äiskän täysin, esiintyen todella hienosti ROP pennuksi. Kaksi kertaa on käyty mätsäreissä harjoittelemassa näyttelyhihnaa ja muuta sitä touhua, joten yllättynyt ja onnellinen kyllä olin.
Tiida kiilasi vielä itsensä neljänneksi meidän luokassa, on se vain niin hieno "tönöttäjä" < 3 Kaikki kolme tyttöä saivat hienot arvostelut ekasta näyttelystään ja vielä kun tuomari on muutenkin meidän rotua arvosteleva, niin näitä arvosteluja osaa arvostaa vielä vähän enemmänkin. Tuomarina toimi siis Hilkka Salohalla. Hilkka toimi tuomarina myös ryhmäkehässä, jossa isosta määrästä hän nosti vielä Nonnan RYP4 palkinnoille. Siinä vaiheessa meinasin jo pudota pyllylleni :))
Olin ilmoittanut parikilpaan myös Tiidan ja Nonnan, mutta käteni ei olisi kestänyt sitä menoa, joten Tiidan omistaja Niina handlasi tytöt kehässä. Ja ei ollut mammalla itku kaukana kun katsoin näiden menoa. Tytöt olivat kyllä niin samiksia ja vaikka meno nyt oli välillä vähän villiäkin, niin tuomari katsoi heidät isosta ryhmästä toiselle palkintopallille. Jess jess jess, kiitos ja Onnea Niina hienosti hoidetusta esittämisestä !!!
Meillä siis oli kotiin tuomisena kolme hieno pokaalia, hienot ruusukkeet ja paljon penturuokaa odottamassa seuraavaa mahdollista pentuetta. Raskas mutta todella antoisa ja ihana päivä. Kiitos ihanille ystävilleni avusta ja siitä, että sain nämä kolme tyttöä näytille. Se merkitsi todella paljon.
Kuva Sirpa Saari, Kiitos Sirpa.
 Shet Up She's The One "Nonna" 6kk3vkoa
ROP RYP4 Tuomari Hilkka Salohalla
Oikean kokoinen, hieman pitkärunkoinen narttu. Hyvä pään kiila, purenta, silmät ja korvat. Riittävä kaula. Hyvä ylälinja. Hieman pitkä lanne. Hyvä luusto ja käpälät ja kulmaukset. Liikkuu hieman löysin kyynärpäin, muuten hyvin. (Koko noin 35,5cm, oma huomautus)
 Kuva Sirpa Saari
Shet Up Say You Say Me "Tiida", om Sisko ja Niina Kaanela
Kooltaan ja mittasuhteiltaan erinomainen erittäin tasapainoinen narttu. Hyvä pään kiila. Hyvä purenta, pyöreät silmät, hyvät korvat. Hieman lyhyt kaula. Hyvä ylälinja. Erinomaiset kulmaukset. Hyvä luusto ja käpälät.Hyvä karvapeite. Liikkuu kapeasti takaa, epävakaasti edestä, sivuaskel ok (koko hieman reilut 37cm, oma huomautus)
 Kuva Sirpa Saari
Shet Up Super Trouper "Java"om. kasvattaja ja Henna Sipilä
Hyvä koko ja mittasuhteet. Hyvä pään kiila. Hyvä purenta. Pyöreät silmät. Hyvät korvat. Hyvä kaula. Lyhyt pyöreä rintakehä. Riittävä luusto ja kulmaukset. Hieman luisa lantio. Häntä nousee turhan korkealle liikkeessä. Liikkuu lyhyellä askeleella ja eturaajojaan nostellen. (koko noin 36,5cm, oma huomautus) 
Tässä vielä päivän palkintosaldo, ilman ruokasäkkejä kuitenkin :)
Tytöt siis viikon vailla 7kk ja näyttäisi kasvujen jo tasaantuvan.Toivotaan, että kaikki jäisivät näihin mittoihin. Luonteiltaan tytöt olivat reissulla tosi reippaita. Kaikille hallikäynti ensimmäinen elämässään ja kukaan ei juurikaan ollut moksiskaan. Tyytyväinen saapi olla :)
Paras pari II.  Kuva Nina Tamlander

1 Ryhmä,  IV.  Kuva Nina Tamlander
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti