sunnuntai 12. elokuuta 2012

Ai kauheeta kun laahataan perässä ;D

Juupa juups, ei oo oikeen saanut aikaiseksi päivitellä tätä uutisvuotoaan ;D Joku T:llä alkavakin siitä on taas huomauttanut.

 14.7. Ajeltiin Ailan ja tyttöjen (Keiju ja Peppi) kansa Forssan näyttelyyn. Paikka oli tosi kiva maaseutuoppilaitoksen puistoalue. Tai siis meillä ainakin sattui olemaan ihan kiva alusta, verrattuna joihinkin jotka lilluivat kurassa ja savessa. Mutta meidän kehän aikana onneksi ei edes satanut ja teltankin pystytimme onneksi turhaan. Mutta oman rauhan sai ainakin. Tuomari oli uusi tuttavuus ja siitä ei sit sen enempää ;)

" Forssa 14.7.12, tuomari Maija Sylgren. NUO ERI 1
- Lähes 2v, riittävät rungon mittasuhteet omaava bluemerle narttu, jolla pyöreäkalloinen pää (tämä kuulemma tiputti SA:n), kookkaat korvat. Hieman pienet silmät (juu kun aurinko tuli suoraan nassuun ja siristi silmät melkein kiinni), oikeat purenta, kaunis kaula. Rintakehä tarvitsee vielä aikaa. Toivoisin paremmin kulmautuneen etuosan ja tiiviimmät kyynärpäät. Riittävä takakulmaus, sujuva sivuliike. Kaunis bluemerle väri, oikea karvan laatu. Miellyttävä käytös. Rodunomainen lähestyttäessä. Koko 35, hieman alle. "




Meidän hassunassun nassukuva Satu Tuomisen ottamana













21.7. pääsin aitiopaikalta katsomaan agilityn MM-karsintoja Liedossa. Pakkohan sitä oli paikalle mennä jännittämään Raijan ja Rikun ratoja.  Kaksi rataa pääsin jännittämään ja niistä nyt ei ole paljon kertomista. Paitsi että mun mielestä se vain on mahtavaa menoa, Raija sitten itse tietää enemmän missä ne mokat tuli jne. Mulle ne ei ole ne tärkeimmät jutut vaan se näiden kahden touhujen seuraaminen. R&R on mulle niin ihana kaksikko. Ja joskus tulevaisuudessa toivottavasti myös R& M kaksikko pääsee näyttämään kyntensä radoille. Ja sain mä siellä muuten tosi hyvän AVA-kestityksenkin Pilvimarjan kisakatsomossa :)) Ja sit voitiin Sirpan kanssa miettiä, että "kumman kaa sää olisit,...." :D Mulla oli mahti kivaa seuraa kisakatsomossa, kiitos Sirpa ja Pirkko ja välierillä Raija :)))

4.8. lähdettiin aamulla kukon laulun aikaan Peten kanssa kohti Tallinnaa, pienelle ostosreissulle.... koko oli pieni, itse ostos ajatuksena ei :) Tarkoituksena oli käydä Pepin kasvattajan Innan luona kylässä ja tavata siellä myös Pepin isä Lucky perheineen. Pepin piti tulla mukaan, mutta säätiedot lupasivat niin huonoa keliä, että en hennonnut ottaa tyttöä mukaan. Olisi pahimmassa tapauksessa saanut vain olla autossa sisällä tunnin toisensa jälkeen. No alkupäivä siellä ei mikään ruusuinen ollutkaan, mutta kun pääsimme Innan luo, aurinkokin helli meitä.  Ja siitä ostoksesta :)) Olin jo aiemmin Innalle sanonutkin, että jos sinulle syntyy joku Pepin tyylinen pentu, niin olisin tosi innostuntut kuulemaan siitä. No kun näin tämän yhden pentueen suunnitelman Innan sivuilla, niin ajatukset lähti lentämään. Kotiin ei ollut tarkoitus uutta pentua ottaa, Nonna on vielä meidän perheen vauva. Mutta muutama hyvä sijoituspaikkatarjous tuli ja siitä se sitten lähti :)


Eli kotiin tuotiin pieni trikkityttö White Coastal Little Broken Heart "Kuje". 9 vkoa.

Kuje on aivan hurmaava pieni pentu, reipas ja rohkea ja oikea pusukone. Miten muistuttaakin siskopuoltaan Peppiä, monella tavalla.  Olen aivan myyty. Vähän tässä jo alkoi kaduttaa pennun lupaaminen sijoituskotiin, mutta tällä hetkellä tunne on 100% toinen. Sijoituskodiksi varmistui Laitisen perhe Turussa ja olen innolla odottamassa yhteistyötämme ystävinä ja Kujeen yhteisinä omistajina. Toivottavasti neiti tuo paljon iloa myös uudelle isolle siskolleen Keijulle :) Ja me odotamme mitä tulevaisuus sitten tuo tullessaan pikkuneidin kanssa.

7.8. saatiin ihanaa agilityuutistakin Kotkasta : Paula ja Sumu kisasivat pitkästä aikaa ja tulos oli huippua. Sumu sai Kotkan iltakisoissa ensimmäisen LUVAnsa ajalla -3.44 ja sijoittuen ekaksi. Aivan mahtavasti Onnea Paula ja Sumu. Viesti tästä oli kyllä semmonen onnen tunne kasvattajalle, että kiitos kiitos kiitos kun pidätte tätä hullua välillä jännityksessä ja välillä ihan yllärinä ilmoitatte näitä tuloksia :)))

11.8. käväistiin taas porukalla näyttelyn parissa. Eli aamulla kieppasin ensin hakemassa Annukan ja Lumen ja sitten auton keula kohti Raisioo. Ihana kun välillä nämä näyttelyt on melkein kotiovella. Autossa matkasi myös Lumen sisko Kara, jonka olin saanut hoitoon ja torstaina. Aivan huippukiva tyttö muuten :) Reipas ja rohkea ja heti kuin kotonaan. Niin ja Peppikin tietysti oli taas mukana. Vain Nelli jäi kotiin nauttimaan rauhaisasta päivästä.
Tuomarina Raisiossa toimi Lars Adeheimer, Ruotsista. Todella mukava rauhallinen miekkonen. Oli kiva viedä sellaiselle nämä meidän junnut, jotka olivat ekaa kertaa kehään tutustumassa. Ei ainakaan tullut mitään pelkoja mörkötuomareista. Tytöt käyttäytyivät tosi reippaasti koko reissun ajan. Ihan sama nauhan väristä, noilla luonteilla on monet nauhat ohitettu .
Ensin kehään tepastelivat junnutytöt Lumi ja Kara. Lumi aiheutti ihan mielettömän fiiliksen ollen hienosti noin kymmenen junnunartun seurasta ERI 3. Arvostelu : feminiininen pää, hyvät silmät, korvat ja purenta. Hyvä kallo, luusto, tassut ja kulmaukset. Tarvitsee kasvattaa rintakehää. Liikkuu kauniisti. Rodunomainen lähestyttäessä.
 Lumi on korkeudeltaan noin 35cm /9,5kk                                                                               
Kuvat Sirpa Saari



Sitten kehään asteli Kara, joka esiintyi hurmaavasti tuomarin heti pöydältä pusuttaen :) Karan tulos tänään EH josta olemme oikein tyytyväisiä. Karalla on juoksut parhaimmillaan ja sepä aiheuttikin meille pienen ongelman, nimittäin korvat muutuivat yks kaks kevyiksi ja toinen oli kokonaan pysty ajoittain. En pystynyt kipeän käden ja toisen käden kanssa toimimaan niin, että olisin saanut korvan alas... vaikka tuomari sitä pyysikin. Siitä taisi arvostelumme tippua pykälän alaspäin :(
Arvostelu kuitenkin suurin piirtein näin suomennettuna : "Feminiininen pää, hyvät silmät ja purenta, toisen korvan taitos liian kevyt. Hyvä rintakehä ikäisekseen. Hyvät raajat ja tassut. Voisi saada enemmän voimaa takaliikkeisiin.*rodunomainen lähestyttäessä*
Kara on korkeudeltaan noin 33cm/9,5kk
Kuva Niina Kaanela

Kuva Erika Lust

Kuva Sirpa Saari















Sitten päivän potti : Aava ja Sari avoimissa nartuissa upeasti luokkavoittajina SA:lla. Olin onnesta hihkuen kehän laidalla heidän puolestaan. PN-palleille ei tuomari ymmärtänyt Aavaa sijoittaa, mutta kyllä tuo voitto jo oli päivälle ihana ylläri.  Ja Aavan arvostelu suomennettuna: feminiininen pää, jossa hyvät silmät, korvat ja purenta. Kaulaa voisi olla enemmän. Hyvä runko, raajat, tassut ja kulmaukset. Hieman ulospäinkääntyneet etutassut. Liikkeet ok. Tulee paikasta, jossa tarjoillaan hyvää ruokaa. :D *rodunomainen lähestyttäessä*
             Kuvat Sirpa Saari

                                                            Onnea Aava ja Sari 

Ai kauheeta, oltiinhan me Pepin kanssa tossa välissä viimeistä kertaa nuorten luokassa :)) Meidän saldo tälle päivälle oli NUO ERI 3. Arvostelu jotakuinkin näin suomennettuna: "Hyvä pää, kuono voisi olla vähän paremmin täyttynyt. Hyvät silmät, korvat ja purenta. Hyvä kaula ja lapa, rintaa saisi olla vähän enemmän. hyvät jalat, tassut ja kulmaukset. Hyvä lanne. Liikkuu ok. *rodunomainen lähestyttäessä*


Kuva Niina Kaanela

Kyllä tämä muutaman viikon päästä 2v täyttävä tyttönen on vain muuttunut viimeisen vuoden aikana. Tässä kuvassa seisoo mielestäni jo niin paljon varttuneempi tyttönen. Vielä tarvitaan aikaa, mutta sitähän meillä on. Ja mielestäni hiljaa hyvää tule. Päivääkään en vaihtaisi pois tämän ilopillerin kanssa !!!

Kaksi kuvaa yllä Sirpa Saari


12.8. Sari ja Aava kävivät vielä Helsingissäkin näyttelyssä saaden sieltäkin kotiin tuliaisiksi SA:n. Eli AVO ERI 3 SA.  Erinomainen viikonloppu näillä kahdella, oikein tupla SA:n arvoinen :) Arvostelu : ex. type, proportions, bones and coat. Good size. Ex. croup, tail, hindquarter. A little bit heavy in body. Needs better shoulder in movement. Ex. feminin expression. Good movement.
                                           Sari ja Aava Helsingissä. Kuva Aila Laitinen.

Katsotaan päivitelläänkö seuraavaksi 19.8. verijälkeen tutustumisesta. Sinne kun olis tarkoitus Pepin kanssa mennä :)) Kuulumisiin.....

1 kommentti:

  1. Kiitokset onnitteluista blogissani! Oli kyllä Aavojen viikonloppu, kun ´sinunkin´ Aavasi pärjäsi niin hyvin :)
    Lucce-bullan tytöt oli tosi kauniita ja ihanan luonteisia...niin kuin äitinsä. Kiva, että heidänkin näyttely-urat alkoi noin lupaavasti.
    Kohta sitten kilahtaa Peppi-pömppiksen valio-kello käyntiin, kun 2v tulee mittariin. Toivottavasti käy yhtä rivakasti kuin meidän Aavan, jotta saisit tarjota mullekkin Valio-jäätelön :D

    VastaaPoista