sunnuntai 11. elokuuta 2013

Elokuun alun tutkiskelua

Kesäloman jälkeen työt aloitettiin rauhallisesti, kaksi päivää töitä ja sit taas vapaata, niin sitä pitää :) Ja koska kaksipäiväinen työviikko oli niin raskas, oli pakko ottaa rentoutusta näyttelystä...
3.8. siis matkattiin tällä kertaa ihan vain kahdestaan, minä ja Nonna Turun Mäntymäkeen Elonäyttelyyn. No paikan päällä tosin oli kyllä toinenkin shetuppilainen, Lumi. Tuomarilta en paljoakaan meille odottanut, oli tiedossa jenkkityyppisten koirien tykkääminen, näin ainakin ennen oli selvästi ollut. Mutta kun on näin lähellä, niin onhan sinne mentävä.  Nonna olikin sitten NUO ERI 2 (5), johon olemme ihan tyytyväisiä, vaikka olishan se SA:kin ollut kiva kun noinkin ylös päästiin :). Lumi oli lähes turkiton ja mietittiin siinä Annukan kanssa, että meneekö neiti kehään lainkaan. Mutta tuntui, ettei tuomari ollut niin nirso turkille, joten kehään vaan. Lumi käyttäyi ihan mahdottomasti pöydällä ja tulos oli tällä kertaa H :( Nyt meidän pitää vain harjoitella tuota pöydällä oloa, koska nämä viimeiset kolme näyttelyä on mennyt penkin alle tuon pöydällä olon takia. Kumpa tietäisikin mistä tuo kummallinen käytös johtuu, osaisi ehkä paremmin vahvistaa sitä toista puolta tuolla pöydällä. Ennen Lumi oli niin ihana ja reipas pöydällä.
Nonnan arvostelu : tuom. Kresten Scheel, Tanska : 18 kuukautta vanha, kaunis narttu. Mukava, tyylikäs. Erinomainen pitkä pää. Riittävän kehittynyt kuono. Oikea purenta. Hyvin asettuneet korvat, oikea taitos. Hyvä ilme. Hyvä kaula, ylälinja. Hyvin kulmautunut takaosa. Hyvä turkki. Hyvät sulavat liikkeet. Hyvät takaliikkeet. *** jotenkin näin...  NUO ERI 2.
Lumin arvostelu : 1 year 9 months. Good size. Nice body proportions. Would like to see her more happy in temperament. Does not like to be touched by a stranger. Beautiful head. Good neck & topline. Quite nice angulation front & behind. Bones are a little too light for her size. Her temperament is not correct for her breed. Even thought she is young she should be more outgoing. She needs to be training to be touched by a stranger. .... Että paljon hyvääkin ja tuota kehätreenausta nyt sit vaan.... kyllä me tahdotaan se sama iloinen ja luottavainen neitokainen takaisin kehiin :)

Tällainen Lumi oikeasti on, suloinen, halittava, reipas neitokainen < 3  Kiitos Niina Kaanelalle tästä ihanasta kuvasta, Annukka ja Lumi, ihana pari   < 3

10.8. oli sitten vuorossa Porvoo...kuka oikeesti viittii näitä näyttelymatkoja, pähkähullut ainoastaan. No meinasin kyllä vielä illalla, että käännän aamulla kylkeä ja jatkan unia. Pete lupas kuitenkin lähteä matkaseuraksi, joten ei muuta kuin aamusta kohti Porvoota. Mukaan lähti seuraneideiksi myös Peppi ja Essi, koska tarkoitus oli kotimatkalla käydä Tsaun hallilla Liedossa antamassa tytöistä verinäytteet Hannes Lohen koirageenityöryhmälle. Mutta ensin kierros kehän kautta. Tuomarina Kerstin Selle, Saksa. Kehässä kuusi nuorten luokan narttua ja lopulta Nonnan sija ERI 3 (6). Ja kun kerta emme olleet SA:n arvoisia tuomarin mielestä, niin lähdimme sitten saman tien ajamaan kotiin päin, olihan meillä vielä puuhaa loppupäiväksi muutakin kuin istua kehän laidalla ;)
Nonnan arvostelu :  18 kk. Viehättävä vahva narttu. Erittäin hyvin rakentunut. Narttumainen pää. Ei saisi tulla enää vahvemmaksi. Oikeanlaiset korvat. Viehättävät ruskeat silmät, hieman pyöreät. Erinomainen ylälinja. Erinomaiset kulmaukset ja rinta. Erittäin hyvät liikkeet.  NUO ERI 3.

Ehkä tässä pitäisi jo uskoa, että onhan tuo Nonnuli ERInomainen junnu ja nuori ja jättää seuraavat kehät jonnekin avoluokkaan. Joko ne SA:t tulee sitten silloin, tai sitten niitä ei tule :) Mulle se on perfect just näin, mun oma "pikku"musta :) No pariin ollaan vielä ilmoittauduttu, joten ne vielä ja sitten kunnon paussi....

Porvoosta sitten ajettiin sinne verinäytteen ottoon ja annettiin sillä matkalla kolmelta tytöltä näytteet, Essi, Peppi ja Nonna. Sen jälkeen vein oman porukan kotiin ja hain Kaijan luota Kirpun ja Lucian ja ei muuta kuin takaisin Lietoon. Tulipas ajeltua tolle päivälle ihan tarpeeksi :) Mutta nyt on sitten tehty oma "velvollisuus" ja annettu 5 näytettä meidän sakista. Ja kaiken kaikkiaan oli tullut 65 näytettä tuon päivän aikana. Joten suuri kiitos Turun shelttikerhon puuhanaiselle Tarjalle ja ihanille näytteen ottajille, jotka kaikki jaksoivat pitkän päivän työskennelle hienon asian puolesta. KIITOS !!!

Niin ja juuri näkemäni tiedon mukaan Riku ja Raija tekivät voittonollan TSAUn hallilla agilityradalla. Onnea ihanat R & R, olen ylpeä teistä < 3
Kuva Sari Sainio.  

2 kommenttia:

  1. Heippa, täällä teille kesäinen haaste; http://shelttipoikalaku.blogspot.fi/
    t. Jenni & Laku

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos Jenni, tämäpäs onkin jännä haaste :)

    VastaaPoista