perjantai 11. syyskuuta 2015

Näyttelyitäkin välillä....Vantaa 6.9.2015

Lauantaina 5.9. käytiin ensin Muikun kanssa Turun shelttikerhon shelttiriehassa harjoittelemassa ekaa kertaa näyttelytouhuja, ettei tarttis ihan kylmiltään lähteä Vantaan pentukehään :) Alla pari Sirpa Saaren ottamaa kuvaa, jossa mätsärituomari Leena Kokko tutkii Muikkua. Siitä harjoittelusta ei sen empää, mutta täytyy sanoa, että olin enemmän kuin myönteisesti iloinen siitä, että Muikku oli riehassa kuin kotonaan. Iloinen , reipas, rohkea Muisku Muikkunen  < 3


Tästä sitten alkaakin retki Vantaalle ja pentutreffeille. Kaikki neljä T-pentueen pentua oli ilmoitettu mukaan ja minä odotin enemmän kuin innolla pentujen näkemistä. Kahta näistä en ollut nähnytkään sitten luovutuksen jälkeen. Ensimmäisenä pitää sanoa, että kyllä nämä neljä sisaruksiksi tunnisti :)
Ensin meni kehään Usko esiintyi todella hienosti. Itse kun yritin siinä kännykällä kuvia napata, huomasinkin kehän laidalla Riitta Vanha-Perttulan kameransa kanssa ja heti piti syöksyä kuvauspyynnön kanssa kimppuun :) Eli alla olevat kuvat ovat hänen käsialaansa. Kiitos Riitta ihanista kuvamuistoista.
Tuomarina Tino Pehar, Kroatia
 USKO, Shet Up True Fate; 
8,5 months old. Good proportions. Very good head and expression. Nice neck. Good topline. Excellent front angulations. Good movement for age. / Om Kirsi Husu, Imatra
3 kp
 MUIKKU, Shet Up Ticket To Dreams;
8,5 months. Good body propotions. Good head. Could be better ear carriage. Enough long neck. Enough strong back for age. Excellent angulations. In movement losing front a little. /om. kasvattaja ja Marjaana Ala-Sorvari, Turku

2kp

HELMI:
1 kp VSP-pentu

Kuva Eija Soiniola
TARA, Shet Up Touched By Destiny:   8,5 months. Very well balanced. Feminine head with slightly long stop. Excellent earset and carriage. Could have little more neck. Correct topline. Very good angulations front and rear. In movement a little narrow in front". /om. Eija Soiniola, Turku
3 kp
Kuva Riitta Vanha-Perttula
Tässä koossa koko ihana nelikko, josta tykkäsin ihan hirmuisesti. Tämän lunkimpaa porukkaa ei olis voinut toivoakaan. Ihan niin kuin tuollainen näyttelytilanne kaikkine ulkopuolisine hälinöineen olis ihan joka päiväistä kotielämää. Mitattiinkin sitten lapsukaiset näyttelyn päätteeksi ja oikealta Muisku 36cm, Tara 36cm, Usko 39,5cm, Helmi 35cm. Tytöt kyllä tosi saman kokoisia ja Uskopoika ei saa sitten enää yhtään kasvaa :) Kaikilla kaikki hampaat . Ihan voi kasvattaja olla tyytyväinen tähän tilanteeseen. Keväällä sitten katsellaan nelikolle tarkkiaikoja ja jännitellään niitä sitten siinä kohtaa.

Kiitos Eija kivasta matkaseurasta, toivottavasti näyttelykärpänenkin vähän puraisi, ja kiitos Anne ja Kirsi kun ilmoititte pennut Vantaalle ja saatiin pentutreffit näyttelyn merkeissä aikaiseksi. Kiitos kiitos kiitos ! Ja Onnea Helmille hienosta VSP-tuloksesta :) Hienoa, että tiukka tuomari oli sitä mieltä, että jokainen näistä oli KP:n arvoinen pentu.

Ikäviäkin uutisia on saatu tässä kaiken kivan keskelle. Sijoitustyttöni Kara (Shet Up  Red Falling Leaves ;  Shandy´s Line Of Fire x Frenja Lucia The Nightlight) sai viime viikolla diagnoosin varpaan pinnallisen koukistajajänteen luksaatio, kinnervika. Kara leikattiin viime viikon keskivikkona ja leikkaus meni hyvin. Nyt pieni murunen toipuu pikku hiljaa ja kuntoutus alkaa kun toipuminen on siinä vaiheessa. Tässä kait sitte pitää paikkansa sanonta "kaikella on tarkoituksensa" ja ehkä näissä viime vuoden sekaannuksissa oli se hyvä puoli, etten ehtinyt astuttaa Karaa tietämättä tästä kinnerviasta. Nyt ei tarvi olla huolissaan pennuista, saavatko saman vian vai eivät. Nyt vain toivotaan, että leikkaus onnistui hyvin ja kuntoutumisen jälkeen Kara saa juoksennella terveenä ja onnellisena lopun elämäänsä.  Kara ja sisarukset täyttävät ensi kuussa neljä vuotta ja tämä on kolmikosta tähän asti ainut, joka on millään lailla oirehtinut kintereitään, toivottavasti myös ainut.
Iloa ja surua, että tasapaino säilyy.....

keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Pentueet U ja V, vihdoinkin esillä :)

Näin sitä vain viikot kuluu ja tärkeätkin asiat jää iloisesti ilmoille kiljumatta. Mutta kun on ollut niin ihana vain olla ja nauttia näistä pentusista.

                                              Mutta siis, tadaaaaa, tässä me ollaan :)
                                     Keskellä U-pentunen ja sivuilla V:t. Kuva Sari Sainio
  

Niin kauan ja hartaasti toivottu Pepin pentue ( isänä ihana Snowglow´s Zorro´s Spirit) syntyi 5.7. vähän puolen yön jälkeen keisarinleikkauksella. Klinikalle jäi kolmikosta narttupentu, joka oli syy pikaiseen leikkaukseen. Pennun istukka oli huonosti kiinni ja sydänäänet heikkenivät. Kotiin tuotiin sitten kopassa kaksi kaunista poikapentua, trikki ja merle. Valitettavasti trikkikin nukkui pois vuorokauden ikäisenä. Oli todennäköisesti saanut nestettä keuhkoihin rohinasta ja nopeasta heikentymisestä päätellen. Suru oli kyllä suuri. Mutta Pepin aarteeksi jäi Uniikki, josta kasvoikin mitä hellyyttävin pieni olento. Ihana reipas hännän heiluttaja. Uniikista tulikin lopulta Tuomisen Satun ikioma ja pojasta tuli Kuje. Kuje todettiin pentutarkastuksessa silmiltään ja yleiskunnoltaan täysin terveeksi, vain toinen timantti ei tuntunut vielä omalla paikallaan. Mutta kyllä se tulee, näin me pojan kanssa yhdessä päätettiin kotimatkalla :) Kuje muutti kotiin viime lauantaina ja kyllä myönnän, että ei ole aikoihin ollut pennun luovuttaminen näin vaikeaa. Tätä pientä oli odotettu ja toivottu niin paljon, että en olisi millään raaskinut siitä luopua. Olen kuitenkin tehnyt itseni kanssa sopimuksen, että urosta en tyttöjen keskelle jätä. Ja kun luvassa oli kuitenkin maailman paras koti juuri tälle pojalle, niin jos itkulla ja ikävällä selviän, niin se on kyllä kaiken väärti. Ja saan varmasti olla pojan elämää seuraamassa jatkossakin.
Ihanaa ja onnellista yhteiseloa Satulle, Sanille, Tipille ja Kujeelle < 3

                                          "Minä olen Kuje, 7 vkoa"  Shet Up Unique Spirit
                                            Kuva Niina Kaanela

10.7. syntyi Nonnan ja Trickin (FI ch  No ch Silimen Usvametsän Prinssi) trikkivaavit. Sisko ja sen veli  < 3 . Nonnan synnytys sujui ajallaan ja täysin normaalisti. Olin ihan haljeta ylpeydestä, kun Nonna punnersi kaksi perätilaista pentuaan reippaasti maailmaan. Ja vitsit mikä emä se onkaan koko ajan ollut. Tämä on minulle enemmän kuin osaan edes ilmaista, mutta kun koira on jo useamman sukupolven takaa oma kasvatti ja omaa varsin hienoja luonnollisia taitoja, niin eihän siinä voi olla kuin onnellinen. Ja kun mukaan tupsahti tosiaan narttupentukin, niin tulevaisuuden haaveet alkoivat elää. Jospa tämä jäisi kotiin...ja niinhän tuo tällä hetkellä on jäämässä. Ihana suloinen Valma  < 3
                                          Kuva Niina Kaanela
                                          Kuva Sari Sainio
Tänään 2.9. käytiin näiden kahden kanssa pentutarkissa ja molemmat todettiin täysin terveiksi, myös silmiltään. Pojan timantitkin olivat oikeissa paikoissaan :). Nyt siis varmistui myös se, että pojasta tulee Sumi ja hän muuttaa Jalosen perheeseen Kion ja Hiron pikkuveljeksi. Ihania yhteisiä hetkiä teille kaikille < 3.

Näiden viikkojen aikana on ystäväni käyneet pentuja kuvaamassa ja laitan heidän kuvalinkkinsä tälle loppuun. Voitte sitten jokainen halutessanne käydä niitä katsomassa. Valitsemaan en kuvia rupea, niitä on ihan liian paljon ihania ja taas ihanampia. Kiitos ihanaiset :)


29.8. Kujeen kotiinlähtö, kuvat Satu Tuominen 
26.8. Niina Kaanela
26.8. Sari Sainio 
10.8. Satu Tuominen