lauantai 31. tammikuuta 2015

Tammikuun tapahtumia osa 2, Turun KV

 Peppi Turun kv:ssä 24.1.2015, tuomarina Elina Haapaniemi

Tulos  VAL ERI 2 SA



Kuvat Sirpa Saari





Arvostelu :
4,5 vuotias blue merle, feminiininen, hyvin esiintyvä narttu. Kaunis tyyppi. Sopiva koko. Kaunis sukupuolileima. Hyvä luonnollinen ryhti. Erittäin hyvä pää, silmät ja ilme. Hieman kookkaat korvat. Riittävästi kulmautunut edestä, sopivasti takaa. Hyvä runko. Väri ok. Liikkuu hyvin askelin.



Ja vaikka kävisi kuinka, tämä pieni koira on minun suuri haaveeni ja onneni, koira joka yhtä suloinen sisältä sekä ulkoa, minun pieni sininen Avattareni  < 3

sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Tammikuun tapahtumia, osa 1

Tammikuu on alkanut yhtä vaihtelevasti kuin tämä maailman sääkin :) Välillä tulee lunta tupaan ja välillä aurinko paistaa sateenkin läpi.

Hey, I am watching You ;)
                                                   "Terkuin Muisku"   kuva Sirpa Arminen


Ensimmäiseksi pitänee kertoa, että pentulaatikossa (nykyään aitauksessa) telmii neljä oikein terhakkaa kakaraa  < 3 . Pienin tytöistä siirtyi enkelipennuksi 4 vkon iässä. En enää voinut katsoa ja miettiä, että missä vika kun toinen ei nosta painoaan ja toiset neljä kehittyy hyvin ikäisikseen. Kävimme siis näyttämässä pentua eläinlääkärissä ja yhdessä totesimme, että koska emme tiedä onko pennulla jotain sisäistä häikkää, niin on parempi tässä vaiheessa luovuttaa, kuin sitten mahdollisesti sairastella koko elämä, tai elää vain lyhyen elämän. Se olisi kurjaakin kurjempaa kaikille. Nytkin oli jo neljässä viikossa sen verran kiintymystä kehittynyt, ettei päätös todellakaan jäänyt kyynelittä. Mutta uskon, että se oli kaikkien kannalta oikea ratkaisu. Ja nyt kun seuraan nelikon mieletöntä menoa ja meinikiä, niin eihän tämä pieni olisi tuossa perässä enää millään pysynyt.
Kuvia pennuista yritän saada bicasaan sekä tähän blogiinkin ihan tässä muutaman päivän sisällä, minä lupaan :)

4.1. starttasivat Oma ja Hilpi ensimmäiseen kolmosluokan kisaan. Ensimmäiseltä radalta HYL, mutta toisesta upea nolla, sijoitus 5/30. Että ei lainkaan hullumpaa tytöt, tuosta on hienoa jatkaa.
17.1. myös Milla ja Raija starttasivat ensimmäiset kolmosluokan skapat. Heillä kolme rataa, jotka olivat kivasti noususuhdanteiset...ei olis tarttettu kuin se neljäs rata ja olis se nolla tullut :). Eli tulokset HYL, 10 ja 5. Mutta oli kyllä hienoo katseltavaa, ihanaa kun taas pitkästä aikaa ehdin paikan päällekin jännittämään.

Tässä nyt sitten tämä osa 1, lisää seuraa kunhan tässä jaksaa :)

torstai 1. tammikuuta 2015

Pennun tuoksuista Uutta Vuotta 2015

                               Oikein ihanaa ja muistorikasta Uutta Vuotta 2015 
                                         toivottelee Kati ja Shet Up sheltit !


Meillä on vuosi vaihtunut ihanissa pentutouhuissa.
17.12. meille syntyi viisi shelttilasta seuraavasta yhdistelmästä : Java  < 3 Late

Shet Up Super Trouper      kuva Niina Kaanela
Deep Illusion's Little Ajax        kuva Satu Väliheikki
Pentueessa on kaksi tricolournarttupentua ja kaksi blumerlenarttupentua, sekä yksi komea bluemerleuros.  Kuvia pennuista löytyy jo täältä, ja lisään niitä sinne aina silloin tällöin, ainakin sitten viikon välein :  Shet Up T-pentue
Neljä pennuista voi oikein "paksusti", mutta toinen merletyttö on paljon pienempi kuin muut. Sitkeä sissi, roikkuu mukana ilman ylimääräistä lisähoitoa, joten katsomme vielä, miten pieni on ajatellut eloansa jatkaa. Mutta tällä hetkellä sen varaan ei ole laskettu vielä mitään tulevaisuuden ajatuksia. Tästä syystä en ole edes laittanut siitä vielä kuvia muualle, kuin omiin kansioihini. Joten täältä albumista löytyy pääasiassa neljän pennun kuvia. Tosin kuvatkaan ei ole kovin hääppöisiä vielä tämän ikäisistä ja näin huonoista kuvaajista johtuen, mutta kunhan pennut kasvavat, saan varmasti taitavia kuvaajia kylään ;) Eli kannattaa välillä käydä katsomassa, josko kuvia olisi tullut lisää.
Tämä pentue on neljäs sukupolvi Shetuppilaisia ja Java on sijoitusnarttuni. Täytyy kyllä sanoa ja kiittää kaikkien kuullen, että Henna on kyllä pitänyt Javasta erittäin hyvää huolta. Aivan ihana sijoituskoti, kiitos  < 3 Java on täällä kuin kotonaan, onhan tämä sen toinen koti muutenkin ollut.  Java synnytti todella hyvin, seuraten mielestäni esiemiensä taitoja. Hoitaa pentunsa todella huolella, toimii kaikin puolin kuin unelma....en voisi mitään enempää toivoa. Toivottavasti näistä joku jää jatkamaan jollain lailla tätä emälinjaa omassa kasvatustyössäni, se on haave tuleville vuosille.