maanantai 29. huhtikuuta 2013

Erikoisnäyttely 20.4.2013

Vuoden "tärkein" näyttely, erikoisnäyttely Nurmijärven Kiljavalla. Minä matkaan la aamusta yksin, ilman ihania matkaseuralaisia  (jotka piti sit keskenään hauksaa ilman mua ;). Yksin, koska tarkoitus oli jäädä sitten yöksi Kiljavalle seuraavan päivän jalostustarkastusta ja shelttipäivää varten. Muut pääsi koteihinsa omiin sänkyihin rankan päivän jälkeen :)
Mutta juups, hienon päivän saimme, niin sään kuin muunkin suhteen. Kauniisti koiria käsitteleviä tuomareita ja tuloksista sitten jokainen sai olla omaa mieltään. Koska sitä nyt kukaan ihan tyytyväinen mihinkään olis ;D

Pentukehä ja junnunartut menikin sitten aika lailla päällekkäin, joten en nähnyt kuin kauempaa Pirkon ja Kertun esityksen pöydän osalta, muuten saan sitten mielessäni nähdä tytöt pyörähtämässä kehässä. Ja kun olen nähnyt heidän harjoittelevan, niin varmasti meni hienosti. Pirkko ja Kerttu menee hienosti yhteen.
Pentuluokassa 7-9kk narttuja oli 16 osallistujaa ja tuomarina toimi Nina Janger, Suomi. Kerttu ei sijoittunut, mutta oikein kivan arvostelun sai:

   Mittasuhteiltaan oikea narttu. Kokoon nähden toivoisin hieman lisää luustoa. Miellyttävät linjat päässä, hieman pyöreät silmät, hyvät korvat, kaunis kaulan kaari ja ylälinja.Voisi olla paremmin kulmautunut edestä. Hieman lyhyt häntä jota ajoittain nostaa liikkeessä. Liikkuu kevyesti, nostelee turhaan eturaajojaan. Miellyttävä esiintyminen.
Rodunomainen lähestyttäessä.
PEK - 
 
    Kuva yllä Sari Sainio,
    oikealla Satu Tuominen 

   Kerttu 7kk

 " Onnenpisaran Sininen Serenadi"

       om. minä ja Pirkko Nieminen




 Ja samoihin aikoihinn siis junnunartut toisessa kehässä, tuomarina BarbaraThornley, United Kingdom. Kasvattaa shetlanninlammaskoiria kennelnimellä Felthorn. Juniorinarttuja oli kehässä huikeat 39.
Ensimmäisenä meidän porukasta Annukka ja Lumi:

Good breed type. Balanced head with a flatt skull and correct stop. Good upper arm and sholder. Good spring of ribb. Needs more neck. Short tail. Good bend of stiffle. Moves well but a little close behind.
 Rodunomainen lähestyttäessä.

JUN ERI
 
           Kuva yllä Sari Sainio,
           kuva oikealla  Sirpa Saari


                              Lumi    16 kk

                           Shet Up Reality Show
                      
                           om. kasv ja Annukka Kalliokoski         




Seuraavana kehässä Tiida:

 Over sized. Flat skull but foreface is too long. Missing teeth. Upper arm and shoulder ok. Needs more depht of chest. Very good neck and topline. High set tails and short. Good bend of stittle. Moves well but needs more reach infront.
 Rodunomainen lähestyttäessä.

JUN EH
 

Kuvat  Sari Sainio


                    Tiida  14kk

                Shet Up Say You Say Me

                  0m. Sisko ja Niina Kaanela







Ja sitten  Nonna:
Shet Up She's The One "Nonna"  14kk

Attractive shape and well balanced overall. Flat skull, but over long foreface and needs more underjaw. Very good upperarm and shoulder. Needs more depth of chest. Well arched neck. Level topline. High set tail, there for short. Hind angulation ok. Moved well.

 Rodunomainen lähestyttäessä.

JUN ERI 




Ja vielä meidän junnuista viimeisenä Kuje (ja jun 1/8 saman kasvattajan koirista. Innalla taisi olla koko näyttelyn suurin kasvattimäärä. Hän sai vielä itselleen ROP kasvattaja tittelin kahdeksan esitetyn ryhmän osalta, ONNEA ):

A little undersized but in coat. She has too much stop and skull should be flatter. She needs more foreface and underjaw. Dentition ok. Dark eye, but bricked ears. Steep upperarm, shoulder ok. She needs more neck. Good bend of stiffle. Tail ok. Front movement needs to be more positive.
Rodunomainen lähestyttäessä.


JUN EH
kuvat Sari Sainio

                  
                      Kuje  9kk

     White Coastal Little Broken Heart

      om.  minä sekä Aila ja Vesa Laitinen




Tosi tyytyväinen olen kaikkien junnutyttöjen esiintymisiin ja arvosteluihin. Taas on kiva odottaa seuraaviakin koitoksia :) Ja jos ei muuta, niin ainakin meillä on kehän laidalla aina niin mukavaa  (ainakin mitä Sarinkin kuviin on uskominen ;).

Päivän yllättäjä oli Peppi:
                                          kuva Satu Tuominen                                      kuva Sari Sainio
                                                                                
 White Coastal Little Blue Avatar "Peppi" 2v8kk

Very good breed type and shape. Good head with a flat skull and correct stop. Good foreface and underjaw. Would prefer smaller ears. Short upperarm but good shoulder. Well arched neck. Level topline. Good sloap over the croup. Correct tail. Good bend of stifle. Very good mover.


VAL ERI 1 SA PN3
tuom. BarbaraThornley, United Kingdom

 Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa, onneksi sain olla mukana :)  Kuvassa keskellä Pepin kasvattaja Inna Tolli, vasemmalla Sirkka Vasenius ja oikealla minä ihan ite :))
Koirat vasemmalta Pepin siskot Inna ja Essi ja sitten taas meidän Peppi ihan ite :))

Kiitos kuvasta Sirpa Saarelle. Ja Kiitos Innalle "sinisestä unelmastani" !!
kuva Sari Sainio 
Tässä kuvassa kauniit sisarukset, vasemmalta EE Ch Essi, Inna ja BY & LV Ch Peppi.



keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Kiitos Nelli < 3



EE V MVA Shet Up Hard Choice

        Nelli

  10.11.1998 - 5.4.2013    (14,5v)



Se, mitä olimme, olemme nyt.
Se, mitä meillä oli, on edelleen.
Yhteinen menneisyys, lähtemättömästi läsnä.
Kun siis kuljet metsässä, jossa kuljimme yhdessä ja
etsit aurinkoiselta pientareelta varjoani,
kun pysähdyt kukkulalle katselemaan kaukaisuuteen
ja kädelläsi etsit tapasi mukaan minua,
etkä enää löydä ja tunnet surun hiipivän sydämeesi.
ole hiljaa.
Sulje silmät.
Hengitä.
Kuuntele askelteni ääntä sydämessäsi.
En ole poissa, kuljen mukanasi, aina sinussa.

 

"Vain koira"..... ei meillä ainakaan...

Yritän kovasti saada itseni tekemään sen vaikean päivityksen, edelleenkin niin vaikean...
Luin taas kerran alla olevan kertomuksen ja en voi kuin pyyhkiä silmiäni, ikävä on niin suunnatoman suuri....

                        *************************************
Aika ajoin ihmiset sanovat minulle: "piristy, se on vain koira", tai "se on paljon rahaa vain koiraa varten". He eivät ymmärrä "vain koiraan" käytettyä rahaa, aikaa tai kuljettua matkaa.

Jotkut ylpeimmistä hetkistäni ovat tulleet "vain koiran" takia. Lukuisat tunnit ovat kuluneet niin että ainoa seurani on ollut "vain koira" enkä silti tuntenut itseäni yksinäiseksi tai hylätyksi.

Eräät surullisimmista hetkistäni ovat johtuneet "vain koirasta" ja niiden päivien pimeydessä "vain koiran" lempeä kosketus on tuonut minulle lohdutusta ja syyn jatkaa huomiseen.

Jos sinäkin ajattelen että se on "vain koira" niin ymmärrät varmaan sellaisetkin sanonnat kuin "vain ystävä", "vain auringonnousu" tai "vain lupaus".

"Vain koira" tuo elämääni aidoimman ystävyyden, luottamuksen ja puhtaan pidättelemättömän ilon.

"Vain koira" saa minut myötäelämään ja olemaan kärsivällinen -tekee minusta paremman ihmisen.

"Vain koiran" takia herään aikaisin, käyn pitkillä kävelyillä ja suunnittelen tulevaisuutta pidemmälle. Joten minulla ja minun kaltaisilleni se ei ole "vain koira" vaan tulevaisuuden toiveiden ja unelmien ruumiillistuma, menneisyyden rakkaat muistot ja puhdas riemu tässä hetkessä.

"Vain koira" tuo esille minussa sen mikä minussa on hyvää ja vetää ajatukseni pois minusta itsestäni ja arkisista huolista.

Toivon, että jonain päivänä he voivat ymmärtää ettei se todellakaan ole "vain koira" vaan se asia joka tekee minusta inhimillisen ja estää minua olemasta "vain mies tai nainen".

Joten seuraavan kerran kun kuulet sanat "vain koira", hymyile sillä jotkut eivät "vain ymmärrä".

"Richard Biby, (C) 2006", translated into Finnish Kennel Bedlington

                Kuva maaliskuun loppupuolelta, isoäiti Nelli 14v5kk ja tyttären tytär Nonna 1v1kk

R-pentue tarkastettu :)

Päivitykset laahaa ja yritän nyt pistää vähän sitä sun tätä ilmoille, sekä iloja että suruja. Aloitetaan kuitenkin iloista :)

Tuloksia helmikuun lopulta :
R-pentue =  Tero (Shandy´s Line Of Fire) x Lucia (Frenja Lucia The Nightlight) = Oiva, Kara ja Lumi  < 3
ovat nyt sitten kaikki käyneet jo lonkka ja kyynärkuvissa ja kaikki parasta A ja 0/0 luokkaa. Oiva on jopa jo saanut polvistaankin 0/0 maininnan. Siskot menevät niihin sitten vähän myöhemmin, kun lähestytään tuota "jalostussuunnittelua" ja sitä myötä myös näiden viimeisten tutkimusten ottoa (silmät ja polvet). Mutta niin onnellinen olen tästä kolmikosta, vielä kaikki muutenkin terveitä. Niin ja kaikilla siis vielä täydellinen purukalustokin ;) Jos yksi timantti olis ollut oikeassa paikassa, niin täähän olis ollut jo niin kuin  täyden kympin juttu...

Kiitos Jenna ja Niko , kiitos Annukka, kiitos Noora,tästä on taas niin ihana jatkaa haaveilujaan :)